Vesti EURO 2024

Grupa B na TV Arena sport: Španija i Italija igraju najveći derbi dosadašnjeg dela EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 08:42
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Sedmi dan trajanja Evropskog prvenstva u Nemačkoj donosi, za navijače u Srbiji najvažniji duel protiv Slovenije, ali i, bez dileme, najveći derbi dosadašnjeg trajanja EURO između Španije i Italije.

Dva tima će se sastati u derbi meču 2. kola grupe B i ko god od ove dve ekipe da trijumfuje obezbediće plasman u drugi krug takmičenja, budući da su i Španci i Italijani osvojili po tri boda u uvodnom meču EP.

"Italija je aktuelni evropski šampion i sa mnogo respekta ulazimo u ovaj duel, Znamo da ćemo sa druge strane terena imati kvalitetan tim i da će nam biti potrebno mnogo uloženog truda da stigemo do pobeda, što je naš osnovni cilj. Duel Španije i Italije predstavlja klasik evropskog fudbala i verujem da će navijači uživati, a da će se oni koji su privrženi našem timu na kraju i radovati", rekao je trener Španije, Luis de la Fuente.

Sličnog razmišljanaj je i iskusni Lučano Spaleti koji će sa klupe predvoditi selekciju Italije i koji je tokom bogate karijere imao mnoštvo ovako važnih duela.

"Idemo da pobedimo. U to ne treba sumnjati, mada smo apsolutno svesni da to neće biti uopšte lako. Španija je vrhunska ekipa, koju predvodi sjajan trener i očekujem veliku borbu, kakva je uvek i bila kada su se na terenu našle ove dve reprezenacije. Mi smo se dobro pripremali za Italiju i neću da krijem da želimo pobedu", rekao je Spaleti.

UEFA EURO 23024

GRUPA B

Hrvartska - Albanija 2:2 (0:1)
/Kramarić 74', Gjasula (OG) 76' -  Gjasula 90+5', Lači 11'/

Španija – Italija 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore