Vesti EURO 2024

Grupa C na TV Arena sport: Engleska overava prolaz u nokaut fazu, ali i igra za Srbiju Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 08:22
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Reprezentativci Engleske imaju priliku da trijumfom protiv Danske, ne samo sebi osiguraju prolazak u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, već i pomognu selekciji Srbije da ostvari taj uspeh.

Naravo, pre svega je potrebno da "orlovi" u provm meču današnjeg dana savladaju Sloveniju, a potom bi eventualni trijumf vicešampiona Evrope nad Skandinavcima otvorio vrata eliminacione faze takmičenja ekipi selektora Dragana Stojkovića.

 

 

"Naše ambicije su da u svaku utakmicu uđemo sa željom da pobedimo. Selekciju Danske poznajemo vrlo dobro, igrali smo u skoroj prošlosti nekoliko utakmica protiv njih i znamo o kakvoj je reprezentaciji reč. Takmičenje kakvo je Evropsko prvenstvo vam ne ostavlja mnogo prostora za odmor, igrači su imali nekoliko dana da se oporave nakon pobede nad Srbijom i već danas očekuem da budu bolji nego u tom susretu na otvaranju Prvenstva", rekao je slektor Engleske, Garet Sautgejt, dok je njegov kolega na klupi Danske, Kasper Hjulmand istako:

"Pre tri godine smo se sastali u polufinalu Evropskog prvenstva, a sada nas je žreb spojio u grupnoj fazi. Dobro se poznajemo i nemam dilemu da je Engleska jedna od najjačih selekcija na ovom Evropskom prvenstvu. Ipak, mi imamo naše ambicije, trudićemo se da svaku priliku iskoristimo i ostvarimo pobedu koja bi za nas značila mngo."

UEFA EURO 2024

GRUPA C

Srbija - Slovenija 15.00 (A1P)
Danska - Engleksa 18.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore