Vesti EURO 2024

Grupa A na TV Arena sport: Švajcarci gledaju na sat, a Škoti nemaju mnogo vremena Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 09:42
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Škotska ne bi baš posle drugog kola da završi EURO, a Švajcarskoj je baš namera da poslednji meč sa Nemačkom sačeka sa overenim prolaskom u osminu finala i mirno se bori za prvo mesto u A grupi. Zato žargonski rečeno, prvi "nemaju vremena, a drugi mogu da gledaju na sat" jer Švajcvarskoj i bod osigurava prolazak.

"Hrabra srca" u duel u Kelnu (21.00, TV Arena 1 Premium) moraju da uđu ratnički, pre svega da poprave loš utisak posle poraza od Nemačke (1:5).

"Nismo pokazali sebe. Nemačka je tim sa mnogo kvaliteta, ali mi nismo dali ono što možemo i zato smo bili razočarani. Moramo da budemo na najvišem nivou protiv Švajcarske, da damo sve od sebe i videćemo za šta će to biti dovoljno. Imamo 180 minuta na EURO da popravimo loš start, čak i sa remijem ostali bismo u igri za plasman u osminu finala", istakao je kapiten Škotske Endi Robertson.

Škoti bi rado da se ponovi EURO 1996 godine kada su u pobedili Švajcarsku 1:0 golom Alija Mekojsta, što je ujedno poslednji njihov trijumf na EP (od dva u istoriji). Ali, snage su danas izmenjene, Švajcarska je stalni učesnik velikih takmičenja i favorit večeras.

"Selekcija smo koja nikad nije potcenila nijednog protivnika. Ako je Škotska na EURO to znači da ima kvaliteti da je dobar tim. Nijedan meč na EURO ne može da bude lak, spremni smo na veliku borbu. Jesmo dobili prvi meč sa Mađarskom, ali ništa nismo uradili. Još nismo prošli. Znamo da moramo još jednom podignutih ruku da napustimo teren", rekao je Manuel Akanđi, stub odbrane Švajcarske i Mančester sitija.  

UEFA EURO 2024

Grupa A, drugo kolo

Nemačka - Mađarska 18.00 (AP1)
Škotska - Švajcarska 21.00 (AP1)

Пласман обезедио Sofascore