Vesti EURO 2024

Grupa A na TV Arena sport: Nemci bi da čekiraju osminu finala, Mađari da se vrate "u život" Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 08:19
Nemačka protiv Mađarske u Stutgartu, drugo kolo u Grupu A na EURO 2024 Profimedia
Nemačka protiv Mađarske u Stutgartu, drugo kolo u Grupu A na EURO 2024

Domaćin UEFA EURO 2024. godine Nemačka sjajno je otvorio šampionat najubedljivjom pobedom do sada (protiv Škotske 5:1), a danas će u Štutgartu protiv Mađarske (18.00, TV Arena 1 Premium) otvoriti drugo kolo sa jasnom namerom da sa nova tri boda čekira prolazak u osminu finala. Na drugoj strani Mađari, posle neuspeha protiv Švajcarske, znaju da poraz znači skoro izvesno kraj takmičenja.

Nemci ne pridaju mnogo značaja lošijoj partiji Mađarske na otvaranju UEFA EURO. Selektor Julijan Nagelsman vrlo dobro zna odakle preti opasnost.

"Mađarska ima jasan obrazac igre i napada sa dvojicom napadača koji veoma dobro igraju glavom. Mnogo rade na preciznim centaršutevima sa strane, Soboslaj je sjajn izvođač prekida i paker, a Orban opasan iz drugog plana i ima impresivan broj osvojenih lopti. Ali, isto tako Mađarska je pod pritiskom, mislim da će morati da igra ofanzivnije nego protiv Švajcarske. Mi imamo manji pritisak, znamo šta je potrebno da radimo", smatra Nagelsman.

 

 

Mađarska od 2016. godine nije poražena od Nemačke. I pre četiri godine su bili u grupi sa Nemcima i bilo je 2:2. U UEFA Ligi nacija odigrali su 1:1 i pobedili u Nemačkoj 1:0.

"Prošlost u fudbalu nije bitna, može vam značiti samo kroz uspomene. Posle poraza od Švajcarske bili smo veoam razočarani. Dva od tri gola nastala su zbog naših greška, a ako nastavimo da ih pravimo skupo ćemo platiti učešće na EURO. Na papiru je Nemačka favorit i da bismo uspeli da osvojimo bar bod morali bismo da odigramo savršenu utakmicu. Videli smo za šta je ovaj tim Nemačke sposoban", istakao je selektor Mađarske Marko Rosi.

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa A, drugo kolo

Nemačka - Mađarska 18.00 (AP1)
Škotska - Švajcarska 21.00 (AP1)

 

Пласман обезедио Sofascore