Vesti EURO 2024

(VIDEO) Drama u Dortmundu, policije ni na vidiku: Velika tuča navijača Gruzije i Turske na tribinama Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 18:15
Navijači Gruzije pred početak susreta sa Turskom AP Photo/Andreea Alexandru
Navijači Gruzije pred početak susreta sa Turskom

Pred početak utakmice prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Turske i Gruzije, došlo je do sukoba dve grupe navijača na stadionu "Singal Iduna Park" u Dortmundu.

Naime, kako evropski mediji izveštavaju, navijači Turske i Gruzije sukobili su se pred početak susreta u Dortmundu. Kako se navodi, zbog skromnog prisustva policije, došlo je do opšte tuče na tribinama.

Iako je istorija između dve pomenute selekcije dobro poznata, nemačka policija, izgleda, nije preduzela sve mere zaštite, a budući da su navijači oba tima, praktično stajali jedni do drugih na tribinama, sukob je manje-više bio neizbežan.

Prema snimcima koji kruže internetom sa stadiona "milionera", može se videti kakvi se navijači u crvenim i belim dresovima, gađaju plastičnim flašama i tuku preko ograda, koja je, bar za sada, glavna barijera između podivljalih simpatizera. Dok policije nema ni na vidiku.

Kako se navodi, tek posle dobih 10ak minuta "pesničenja", policija je uspela da reaguje i uspostavi mir na tribinama, a za sada nije poznato da li je neko povređen u tuči.

Podsećamo, susret Gruzije i Turske u sklopu prvog kola Grupe "F" možete pratiti od 18 časova na Areni 1 Premium.