Vesti EURO 2024

Grupa F na TV Arena sport: Portugal i Češka zatvaraju prvo kolo na EURO 2024 Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 08:13
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Poslednju utakmicu 1. kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj odigraće reprezentativci Portugala i Češke, koji će se od 21.00 čas (TV Arena 1 Premium) sastati na stadionu u Lajpcigu .

Kada se priča o selekciji Portugala sve oči su uvek uprte u fenomenalnog Kristijana Ronalda koji igra svoje šesto Evropsko prvenstvo i koji će i ovoga puta biti udarna snaga nekadašnjeg šampiona Evrope.

Selektor Portugalaca, Roberto Martinez veruje da ova generacija ima kvalite, možda ne baš da ponovi uspeh iz 2016. i osvoji turnir, ali sigurno da se plasira u završnicu takmičenja.

 

 

"Sjajno smo radili tokom pripremnog perioda, zaista sam zadovoljan i ne bežim od toga da kažem da u Nemačkoj imamo velike ambicije. Radim sa vrlo kvaliitnom grupom igrača, koja u nogama ima veliki broj teških utakmica i znam da su spremni da se bore, a to je upravo ono što od njih i tražim. Želimo da se borimo, nadmećemo i igramo agresivno, baš onako kako smo to uvek i radli", rako je Martinez.

Češka, s druge strane, najviše veruje kapitenu Tomasu Součeku, koji ima značajnu ulogu u Vest Hemu, a selektor Ivan Hašek ne misli da je njegov tim u podređenom položaju pred ovaj meč.

"Portugal je vrhunski tim, s aklupe ih predvodi Roberto Martinez koji je u prethodnim godinama beležio sjajne rezultate sa Belgijom. Znamo da neće biti lako i spremni smo za veliku borbu. Prvi meč na turniru jeste važan, ali ne mislim da će se posle njega bilo šta konkretno znati. Mi smo se spremli za ono što nas očekuje, dok me posebno raduje da niko od igrača nije povređen", rekao je selektor Češke.

EURO 2024

Grupa F, 1. kolo

Gruzija - Turka 18.00 (A1P)
Porzugal  Češka 21.00 (A1P)