Vesti EURO 2024

Grupa F na TV Arena sport: Gruzija debituje na EURO protiv Turske i sanja o pobedi Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 08:03
Ilustracija Profimedia
Ilustracija

Nadaju se u redovima fudbalske reprezentacije Gruzije da istorijski prvi nastup na Evropskom prvenstvu mogu da krunišu pobedom protiv Turske, mada su svesni da to neće biti lako.

Pre svega, jer za rivala imaju izuzetno kvalitetnu reprzentaciju koju sa klupe predvodi legendarni italijanski fudbaler Vićenco Montela, a kao drugo, Nemačka je zemlja u kojoj živi veliki broj ljudi iz Turske, pa će za njih susret u Dortmundu biti gotovo kao da se igra na domaćem terenu.

"Svesni smo da među navjačima vlada euforija nakon što smo prvi put u istoriji uspeli da izborimo učešće na EURO, svi živimo naš san, ali moramo da stojimo čvrsto na zemlji. Igramo protiv ekipe koja je izuzetno kvalitetma, kako timski tako i pojedinačno, a uz to će igrati 'na domaćem terenu'. Ipak, mi nismo došli u Nemačku na izlet. Silno smo motivisani da napravimo još jedan istorijski iskorak i ostvarimo prvu pobedu na našem debitantskom nastupu na završnom turniru Evropskog prvenstva", rekao je selektor Gruzije, Vili Sanjol.

O snovima je pričao i selektor Turske, Vićenco Montela koji je rekao da njegovi igrači nikako ne smeju da potcene rivala o kojem ima izuzetno mišljenje.

"Svako od nas je fudbalom počeo da se bavi u ranom detinjstvu i kao mali smo sanjali da igramo na ovako velikom takmičenju. Sada  smo tu i želimo da pokažemo koliko umemo. Čast je igrati na Eropskom prventsvu, pogotovo što je domaćin Nemačka koja je fudbalska zemlja, a uz to, siguran sam da će na tribinama biti mnogo navijača Turske koji će nam davati vetar u leđa. Mnogi misle da je Gruzija autsajder jer joj je ovo debitanstko učešće na EP, ali nemojte da se zavaravamo. U pitanju je sjajan ekipa i moramo da budemo strpljivi i oprezni u svakom pogledu", rekao je Montela.

EURO 2024

Grupa F, 1. kolo

Gruzija - Turka 18.00 (A1P)
Porzugal  Češka 21.00 (A1P)