Vesti EURO 2024

Slovaci blistaju: Morali smo da imamo i mentalitet i sreću Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 21:58
Slavlje igrača Slovačke posle pobede Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Slavlje igrača Slovačke posle pobede

Slovačku su proglašavali autsajderom grupe E, a ona je odigrala hrabro, otresito, imala i sreće u drugom delu, ali je pobedom nad Belgijom (1:0) napravila prvu senzaciju UEFA EURO.

Organizovano, ratnički, sa tačnim uputstvima kako da rane favorita, Slovaci su došli do prve pobede nad "crvenim đavolima" u istoriji posle poraza i dva remija.

"Igrali su dali sve od sebe, ulođili su napor i pobedili odličnog protivnika. Rekao sam im da moramo da imamo mentalitet pobednika da bismo mogli da igramo i protiv najboljih. Ovo je ogromna pobeda, ali samo prvi korak od naredna tri koji moramo da napravimo kako bismo prošli dalje. Moramo da gledamo meč po meč, da radimo iste stvari i dođemo do cilja", istakao je selektor Slovačke Frančesko Kalcona.

Ivan Šranc je postigao taj pogodak u 7. minutu.

"Igrali smo odlično, disciplinovano, pratili smo uputstva selektora. Imali smo i sreću, ali i ona je važan segment u igri. Na kraju, zaslužili smo trijumf, moramo da zahvalimo i navijačima koji su nam ulivali energiju da istrajemo", rekao je Šranc.

 

 

Stanislav Lobotka, motor Napolija ali i selekcije Slovačke poneo je epitet igrača utakmice.

"Igrali smo na pobedu, a zatim imali i sreću na našoj strani. A, ona prati borce. Ovo je velika pobeda za Slovačku", nije krio Lobotka.

Belgija nije igrala na svom nivou, ali nije imala sreću sa VAR odlukama. Oba gola Romela Lukakua bili su ponipteni zbog ofsajda posle gledanja snimaka.