Vesti EURO 2024

Detalji tuče u Gelzenkihenu: Sedam navijača Srbije uhapšeno, jedan završio u bolnici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 15:15
Srpski navijači pred utakmicom sa Engleskom u Gelzenkirhenu FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs
Srpski navijači pred utakmicom sa Engleskom u Gelzenkirhenu

Poznat detalji tuče navijača u Gelzenkirhenu. 

Naime, sedam navijača Srbije i jedan simpatizer Engleske, privedeni su juče posle tuče koja se dogodila ispred jednog restorana u Gelzenkirhenu, da bi svi izgrednici bili pušteni na slobodu tokom noći, saopštio je danas visoki zvaničnik nemačke policije Peter Bot.

On je naveo da je jedan navijač primeljen u bolnicu sa lakšom povredom glave, kao i da je na svoju odgovornost napustio istu kako bi otišao da gleda utakmicu Srbije i Engleske, u kojoj je "Gordi Albion" slavio rezultatom 1:0.

Peter Bot je potom izjavio da nije imao dodatne informacije o ostalim povređenim navijačima, da bi u nastavku izlaganja, rekao medijima da je nemačka policija u konstantnom kontaktu sa predstavnicima UEFA i da se trenutno radi na odluci da se uhapšenim navijačima zabrani pristup na predstojećim utakmicama Evropskog prvenstva.
 

 

 

Zvanični su saopštili da se incident između srpskih i engleskih navijača dogodio ispred jednog restorana u Gelzenkirhenu gde su bili smešteni naši simpatizeri.

Engleski navijači, navodno, hteli su da uđu u taj objekat, ali je ubrzo došlo do tuče, gde su korišćene stolice i flaše, da bi sve se završilo u roku od nekoliko minuta, "brzom" reakcijom nemačke policije. 

Peter Bot tvrdi da je zadovoljan reakcijom bezbednosnih snaga, koja je ubrzo zaustavila tuču, a sličnog shvatanja bio je i portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova Maksimilijan Kal.

On tvrdi da je sukob engleskih i srpskih navijača u Gelzenkirhenu, bio jedini tog dana i da je generalno zadovoljan radom nemačke policije, kao i da se njihova procena rizika nije mnogo promenila otpočetka EURA.

"Naravno da je bilo incidenata tokom vikenda, na primer juče sa huliganima u Gelzenkirhenu, ali to je bila situacija sa kojom se tamošnja policija brzo pozabavila i na koju je, pre svega, bila spremna. Do sada nije bilo iznenađujujućih događaja", rekao je Kal novinarima u Berlinu.