Vesti EURO 2024

Englezi analizirali meč sa Srbijom: Foden razočarao, Kejn je deo Belingemovog tima, "orlovi" imali svoje šanse Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 15:35
Fudbalska reprezentacije Engleske na EURO Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Fudbalska reprezentacije Engleske na EURO

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom je počela takmičenje u Nemačkoj. Iako su pokazali nešto bolju igru u drugom poluvremenu, naročito u završnici utakmice sa Engleskom, "orlovi" nisu uspeli da nadoknade greške iz prvog dela igre, a jedini gol na meču postigao je Džud Belingem u 13. minutu.

Kada se svede zaključak, Srbija je imala svoje šanse, Engleska, inače selekcija koja je poznata po sporim počecima na velikim takmičenjima, bila je bolji i konkretniji rival, dok je najveće iznenađenje svakako ostanak kapitena Dušana Tadića na klupi. 

Bez potpore naše "desetke", Srbija je ostala i bez rešenja u napadu, pa smo umesto tečnog i lepog fudbala, u borbi da se dođe u što bolju situaciju za gol, mahom gledali srljanje i "rvanje" na sredini terena, a upravo o tome, između ostalog, govorili su i engleski mediji.

Britanski mediji opisali su utakmicu Engleske i Srbije "neubedljivom" i dosadnom za gledanje, sa solidnim brojem grešaka na obe strane. Heri Kejn opisan je kao nemi posmatrač, Fil Foden je takođe pretrpeo kritike, dok je simpatije pobrao Džud Belingem.

 

 

"U nekim mometima bilo je nepotrebno mučno gledati utakmicu Engleske i Srbije. Posle prvih 30 minuta dominacije, izabranici Gereta Sautgejta su se povukli i podsetili na poraz od Hrvatske 2018. godine i od Italije 2020. godine. Ipak, ovog puta su izdržali. Kada pogledamo istorijski, Engleska se uvek mučila na otvaranju Evropskog prvenstva i čak devet puta nisu uspeli da upišu pobedu na startu. Ovo je drugi put pod Geretom Sautgejtom da su takmičenje počeli pobedom", piše BBC.

"Skaj Sports" nije puno pažnje posvetio utakmici Srbije i Engleske.

"Džud Belingem se vratio na terene koje dobro poznaje iz Bundeslige dok je igrao za Dortmund i bio bolji od ostatka tima koji nije bio nešto motivisan. On je postao najmlađi igrač ikada na velikim turnirima i potpuno zasluženo bio igrač utakmice. Ostatak tima će morati veoma brzo da mu se priključi. Srbija nije mogla da kompletira pas u prvih pet minuta nakon pritiska Belingema i Fodena i Džud je bio strelac jedinog gola baš iz rane faze utakmice. Hari Kejn je kapiten Engleske, rekorder, ali deo je Belingemovog tima trenutno. Imao je najmanje dodira sa loptom u prvih 45 minuta, a Belingem najviše. Srbija nije mogla da ga zaustavi čak ni faulom i duplo više bio meta nego ostali igrači Engleske. Srbija je ubila tempo i preuzela kontrolu nad igrom zahvaljujući "rvanju", ali igrači Gereta Sautgejta ovog puta nisu razočarali", stoji u analizi "Skaja".

Britanski "San", poput "Skaj Sportsa", više je vremena posvetio Belingemu, nego samoj utakmici.

"Njegov pogodak na startu utakmice utabao je put ka pobedi nad Srbijom i podsetio na prvi meč Engleske i pobedu u Kataru nad Iranom", kratko su komentarisali gol i dodali:

"Engleska nas nije previše oduševila, a Hari Kejn je delovao kao gledalac dok je Foden izgledao bledo i Srbija je imala par situacija gde im je ozbiljno pretila. Pogotovo su napravili dobar pritisak u drugom poluvremenu i ostavili Gereta Sautgejta bez mnogo raspoloženih igrača", rekli su iz Sana.

Sličnog stava bio je i "Gardijan."

"Uglavnom se Engleska mučila na otvaranju šampionata i nije uspevala da pobedi, a sada su uspeli da savladaju Srbiju u prvom kolu, baš kao Iran na SP u Kataru. Belingem je rano postigao gol i ispostaviće se odlučio pobednika, a u drugom poluvremenu je Engleska izgledal veoma nervozno. Povukla se, nije se mnogo trošila i odmah su se vraćala sećanja bolnih poraza da bi ipak izdržali jak pritisak Srbije i odneli pobedu", napisali su iz "Gardijana."

Podsetimo, naredni meč Srbije je 20. juna protiv Slovenije, dok je poslednja utakmica grupne faze zakazana 25. juna, kada nas očekuje duel sa Danskom.

 

Standings provided by Sofascore