Vesti EURO 2024

Englezi analizirali Srbiju: Vlahović potencijal u krizi, Mitrović najveća pretnja, odbrana "orlova" najslabija tačka Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2024 15:15
Fudblaska reprezentacija Srbije na okupljanju u Staroj Pazovi MN Press
Fudblaska reprezentacija Srbije na okupljanju u Staroj Pazovi

Prvi rival fudbalskoj reprezentaciji Srbije u Nemačkoj, biće selekcija Engleske 16. juna, a kako se bliži početak Evropskog prvenstva i tog duela, mediji sa Ostrva, prave prognoze i sve više analiziraju mane i kvalitete "orlova".

Time se bave praktično poslednje dve nedelje, a poslednji u nizu koji su hteli da odgonetnu kvalitete i mane nešeg tima, bio je i "Skaj Sports" .Kako se navodi na pomenutim portalu, glavni aduti Srbije nalaze se u napadu, gde su u centru pažnje Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

"Srbija će polagati nadu u napadača Aleksandra Mitrovića koji će pokušati da produžiti izvanrednu formu u svim takmičenjima, pošto je postigao pet golova na sedam utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024", piše Skaj i dodaje:

"Dušan Vlahović ima veliki potencijal posle dve i po sezone u Seriji A sa Juventusom, pošto je postigao 33 gola u 75 mečeva, ali se suočava sa krizom i sada je pred testom na međunarodnoj sceni."
 

Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

 

Bilo je i reči o odbrani Srbije.

"Iako je pretnja Srbije u napadu jasna, isto tako je i njihova defanzivna slabost, pošto su primili osam golova u tri utakmice na sumornom Svetskom prvenstvu 2022. i na samo dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2024. nisu primili gol.

Srbija će morati da zapuši te rupe u Nemačkoj, ako prvi put žele da prođu iz grupne faze velikog turnira. Strahinja Pavlović će protiv Engleske krenuti na levoj strani, 23-godišnji centralni bek Salcburga je defanzivac stare škole koji modelira svoju igru po uzoru na bivšeg moćnog Nemanju Vidića", dodaje se u izveštaju "Skaj Sportsa".

Podsetimo, pored Srbije i Engleske, u Grupi "C" su još i selekcije Danske i Slovenije, uz podsećanje da sve mečeve sa Evropskog prvenstva možete gledati na kanalima TV Arene sport.

 

 

Standings provided by Sofascore