Vesti EURO 2024

Laknulo i Keku zbog Šeška: Mnogo nasmejanog, nego smrknutog Benija Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 20:20
Benjamin Šeško u duelu sa Aleksandrom Veljkovićem MN Press
Benjamin Šeško u duelu sa Aleksandrom Veljkovićem

Benjamin Šeško je unazad dve nedelje bio centralna figura priprema selskcije Slovenije za UEFA EURO, ali ne zbog igre ili povrede već zbog njegovog statusa u RB Lajpcigu. 

Pisalo se naširoko o interesovanu Arsenala, Sitija, Milana i još mnogih klubova o napadaču. Čekao se rasplet, Šeško nije ni igrao protiv Jermenije, jeste bio na terenu protiv Bugara, ali je pre svega bio namršten, zamišljen i neraspoložen. A, onda je odlučio da produži ugovor sa Lajpcigom, vratio mu se osmeh na lice. 

Selektor Matjaž Kek je pratio celu situaciju sa razumevanjem i nije danas krio da mu je drago što se sve završilo.

"Ja sve pratim iz daljine, ali bez obzira što Beni igra u Bundesligi, što je navikao na pritisak, ovaj pritidsak i medijski cirkus ga je dirnuo. Drago mi je da sam ga juče ponovo video nasmejanog i opuptenog, kakvog ga pamtimo, Mnogo više ga volim ovakvog, nego 'onakvog', istakao je Kek.

Zatim se selektor osvrnuo i na njegov doprinos selekciji.

"Beni je je deo reprezentacije, znate koliko može da bude važan za ovu selekciju, ali isto tako protiv Bugarske smo videli šta se dešava kada nije skoncentrisan. U takvom trenutku neko drugi mogao bi da bude prikladniji da igra. Ali, procenu ko će da igra doneću ja na osnovu ličnog utiska", istakao je Kek.

Sloveniju u nedelju od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) očekuje prvi duel u Grupi C na UEFA EURO protiv Danske. Tri sata kasnije igraju Srbija i Engleska.