Vesti EURO 2024

Bogatstvo za uspeh, ali i kazna za krah: Nagelsman ostaje bez posla, ako Nemačka ne prođe grupu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.06.2024 23:20
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, teško je uslovljen od strane Saveza Nemačke. Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber
Julijan Nagelsman, selektor Nemačke, teško je uslovljen od strane Saveza Nemačke.

Čitava Nemačka je trenutno na nogama. "Elfi" će otvoriti Evropsko prvenstvo na domaćoj smotri protiv reprezentacije Škotske u četvrtak od 21.00 čas i sve oči će čitav turnir biti uprte u njih. Velika su očekivanja fudbalske javnosti, a usled neuspeha nacionalnog tima prethodnih godina na šampionatima, čelnici FSN su odlučili da bogato nagrade dolazak tima do samog kraja.

Naime, ukoliko bi Nemci došli do trofeja šampiona Starog kontinenta, selektor Julijan Nagelsman i njegove prvotimce očekuje bonus od 400 hiljada evra za svakog. Dodajući to na bogatu platu nekadašnjeg trenera Bajern Minhena od šest miliona evra po sezoni, pokazuje koliko su u u tamošnjem savezu spremni da nagrade dostignuća. 

AP Photo/Martin Meissner

Julijan Nagelsman, selektor reprezentacije Nemačke

Ipak, još jedan krah bi skupo koštao bogato plaćenog stručnjaka. Naime, u pitanju je interesantna klauzula koja se nalazi u njegovom ugovoru, koja bi se aktivirala ukoliko bi "panceri" ispali u grupnoj fazi. U slučaju da se "najgore" dogodi, Nagelsman bi automatski dobio otkaz - I ne samo to! Takođe bi mladi strateg ostao bez otpremnina, koja bi mu sledovala po preuranjenom raskidu saradnje. 

Nemačka će igrati u Grupi A, sa pomenutom Škotskom, te Mađarskom i Švajcarskom. Poimence, ne deluje kao preteran izazov za izlazak i prve faze turnira, ali nemojmo zaboraviti da su 2022. "Elfi" ispali iz grupe na Svetskom prvenstvu sa Japanom, Španijom i Kosta Rikom, dok su 2018. u Rusiji poklekli pred naizgled jednostavnijom preprekom, završivši kao poslednjeplasirana ekipa u grupi sa Švedskom, Meksikom i Južnom Korejom.