Vesti EURO 2024

Loše vesti za Nemce: Aleksandar Pavlović propušta prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 22:25
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović, propušta otvaranje EURO. Profimedia
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović, propušta otvaranje EURO.

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje 14. juna i sve reprezentacije su okončale svoje pripreme. Uskoro nas očekuju spektakli širom Nemačke, a domaćini imaju najviše ambicije, s obzirom da će se pred svojim navijačima boriti za krunu šampiona Starog kontinenta. 

Mada ovaj put većina timova nije osakaćena povredama, s vremena na vreme se pojavljuju određeni problemi, a sada je jedna manja nezgoda zadesila "Elfe". Naime selektor Julijan Negelsman neće moći da računa na Aleksandara Pavlovića, fudbalera Bajerna iz Minhena, koji će morati da propusti prvi okšraj protiv Škotske. 

Pre nekoliko dana se pojavila informacija da vezni igrač srpskih korena ima virus, te da je njegov nastup pod znakom pitanja. Sada je stigla i potvrda od "Sky sports" da će Pavlović i definitivno propustiti otvaranje Evropskog prvenstva usled pomenutih problema. 

 

 

Podsećamo, Pavlović je fudbaler srpskog porekla, koji se odlučio da igra za reprezentaciju Nemačke, iako ga je Dragan Stojković Piksi želeo da zaigra za Srbiju. Ove sezone je izvanredno odigrao sezonu u Bajernu, koji nije imao najsjajniju takmičarsku godinu kao kolektiv, tako da je svojim nastupima privukao pažnju širom Evrope. U Bundesligi je za tim iz Minhena istrčao 19 puta na teren, pri čemu je sa pozicije zadnjeg veznog postigao dva gola i asistirao isto toliko pogodaka.

Njegova reprezentacija će se u Grupi A, pored Škotske, sukobiti i sa Mađarskom i Švajcarskom.