Vesti EURO 2024

Ređaju se pehovi za Poljake: Levandovski propušta prvi meč na EP protiv Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 16:51
Robert Levandovski preskače Holandiju zbog povrede tanjug/AP Photo/Czarek Sokolowski
Robert Levandovski preskače Holandiju zbog povrede

Samo nekoliko dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a uoči prve utakmice grupne faze kontinentalnog šampionata protiv Holandije, selekciju i navijače Poljske dočekala je izuetno loša vest.

Naime, kako je preneo ESPN, Robert Levandovski, najbolji fudbaler Poljske i udarna igla reprezentacije u napadu, neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru za prvi meč protiv Holandije zbog povrede butnog mišića, koju je zaradio na prijateljskoj utakmici sa Turskom. 

Robert Levandovski povredio se sinoć na meču protiv Turske u Varšavi, a da situacija nije nimalo naivna, govori podatak da je već u 30. minutu tražio da izađe terena.

"Levandovski je doživeo povredu zadnjeg butnog mišića, što znači da neće igrati na prvom meču na EP. Činimo sve što možemo da Robert zaigra u drugom kolu protiv Austrije", rekao je lekar reprezentacije Poljske Jaček Jaroševski.
 

 

 

Da zlo bude veće, na toj utakmici, u kojoj je Poljska slavila sa 2:1, povredio se i strelac Kamil Sviderski, pošto je nezgodno pao nakon skoka posle radovanja. Njegov status i težina povrede za sada nisu poznate, ali bi trebalo da bude spreman za otvaranje EURA 16. juna protiv Holandije.

Podsetimo, na kontinentalnom prvesntvu u Nemačkoj, Poljska će već biti oslabljena neigranjem Arkadijuša Milika i biće veliki hendikep za reprezentaciju ako se 35-godišnji Levandovski ne vrati u sastav za ostatak grupne faze.

Raspored Poljske na EURU.

16. jun - Holandija (Hamburg)
21. jun - Austrija (Berlin)
25. jun - Francuska (Dortmund)
 

 

Standings provided by Sofascore