Vesti EURO 2024

Volim da dajem primer, a ne da pričam: Kristijano Ronaldo već rekorder EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 17:17
Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler i rekorder EURO Guliver/AP Photo/Darko Bandic, File
Kristijano Ronaldo, portugalski fudbaler i rekorder EURO

Posle Svetskog prvenstva u Kataru, pre dve zome, izgledalo je da je Kristijano Ronaldo rekao zbogom reprezentaciji Portugala, ali je selektor Fernando Santoš napustio klupu "navigatora", a tadašnjim tretmanom nezadovoljan CR7 nastavio da igra za domovinu, pa će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj postati rekorder kontinentalnog takmičenja.

Kao jedini fudbaler u istoriji sa šest učešća na EURO, jer i u 39. godini ne da ne pomišlja da završi a aktivnim igranjem fudbala nego se i dalje njime bavi na tolikom visokom nivou da je neophodan državnom timu.

"Ponosan sam što sam prvi igrač koji je igrao na šest EURO turnira. Oduševljen sam zbog toga, jer to pokazuje dugovečnost moje karijere. Međutim, to je samo poglavlje u onome što je Kristijano Ronaldo postigao u fudbalu.

Srećan sam i osećam se privilegovanim što sam ovde da pomognem reprezentaciji da ostvari svoje ciljeve i, naravno, da pokušamo da idemo dalje i pobedimo, što je naš primarni cilj..." rekao je tim povodom Ronaldo u razgovoru za sajt Evropske fudbalske federacije. 

 

 

Na istom mestu je naglasio i da "nije slučajno" što već dve decenije igra na visokom nivou, objasnivši koliko je važno stalno raditi na svom telu, tehnici, formi... Predočio je i lično shvatanje liderske uloge. 

"Želim da budem igrač koji pomaže drugima, neko na koga mogu da se ugledaju, vide kao uzor i da budem dobar profesionalac. Volim da radim stvari primerom, kao što obično kažem. Nisam od onih koji mnogo pričaju, umesto toga volim da im pokažem ko sam.

I, kada dođe do guranja, kada stvari nisu u redu, morate znati kada da ih disciplinujete, a kada da ih podržite. Ali kada su stvari dobre, morate biti s njima i raditi zajedno. Stil rukovođenja je veoma lični, ali u ovom timu imamo mnogo lidera na svoj način i to je jedan od razloga zašto mislim da smo odlična rep rezentacija", smatra golgeter Al Nasra iz Saudijske Arabije, čiji je odlazak u taj deo sveta pokrenuo lavinu bombastičnih transfera.

Bivši as Sportinga madridskog Reala, Mančester junajteda i Juventusa sa svojim Portugalom igra u grupi F na EURO u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), a rivali će im biti Češka, Turska i Gruzja, pa ih svi vide kao sigurne učesnike nokaut runde.