Vesti EURO 2024

Sautgejt napušta klupu Engleza: Odlazim ako ne osvojimo Evropsko prvenstvo Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 15:07
Geret Sautgejt je najavio odlazak ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo Tanjug/AP Photo/Scott Heppell, File
Geret Sautgejt je najavio odlazak ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo

Selektor Engleske, Geret Sautgejt je izjavio kako će verovatno napustiti klupu reprezentacije u slučaju da njegova ekipa ne osvoji Evropsko prvesntvo.

Sautgejtu ugovor ističe u decembru ove godine, a najave su da bi u Fudbalskoj Asocijaciji voleli da ostane i nakon toga. Ipak, 53-godišnji stručnjak se u poslednje vreme povezuje i sa Mančester junajtedom.

Englez je preuzeo nacionalni tim 2016. godine i vodio ga je do polufinala Svetskog prvenstvo 2018. u Rusiji, kao i do finala Evropskog prvenstva 2021. godine, kada je Italija bila bolja na "Vembliju".

Nakon što je Engleska ispala u četvrtfinalu Mundijala u Kataru 2022. godine, bilo je znakova pitanja vezanih za Sautgejtov posao, ali će odluka biti donešena tek nakon turnira u Nemačkoj. Međuti, iskusni stručnjak je najavio odlazak sa klupe reprezentacije.

 

 

"Ako ne osvojimo Evropsko prvenstvo, verovatno neću biti više ovde. Ovo je poslenja šansa. Mislim da će više od polovine trenera otići sa svojih pozicija nakon turnira. Takva je priroda našeg posla u internacionalnom fudbalu. Ovde sam već osam godina", rekao je Sautgejt i dodao:

"Ako želimo da budemo veliki tim i ako ja želim da budem dobar trener, moramo da uradimo nešto veliko u najbitnijim trenucima", istakao je selektor Engleske.

Podsetimo se, Engleska se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Sautgejtova ekipa će upravo sa "orlovima" odmeriti snage u prvom kolu grupne faze u nedelju od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena sport.