Vesti EURO 2024

Srbija već prvak Evrope u jednoj stvari: Nemački statističari izdvojili "orlove"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 21:22
fudbalski reprezentativci Srbije najviši tim na EURO 2024 MN Press
fudbalski reprezentativci Srbije najviši tim na EURO 2024

Kao i svaki put pre početka jednog velikog sportskog takmičenja, statističari češljaju i objavljuju razne zanimljive podatke, mimo suvoparnih činjenica, pa su tako Nemci izračunali da će fudbalska reprezentacija Srbije biti najviša na Evropskom prvenstvu u njihovoj zemlji (14. jun - 14. jul). 

Videćemo da li će im i koliko to pomoći u defanzivnim i ofanzivnim vazdušnjim duelima protiv Engleske, Slovenije i Danske u grupi C, odnosno eventualnim mečevima nokaut runde, ali svakako zvuči lepo biti u startu prvak u nečemu.

 

MN Press

Vanja Milinković Savić

I to s prosečnom visinom od 186 centimetara, što je za 1 cm više od preseka u taboru Danaca, Nemačke i Slovenaca, s tim što ovaj triling ima koju milimetar manje u svom zbiru, pa gledaju u leđa "izdžigljalim" izabranicima Dragana Stojkovića.

Na drugom kraju spisaka nalazi se poslovično oniža Španija (181), koja logično nije mogla da da i pojedinačno najvišeg aktera EURO 2024. To je ovog puta srpski golman Vanja Milinković Savić, sa košarkaških 202 cm. 

Ko sa ostatkom ekipe sutra popodne odlazi na poprište kontinentalnog šampionata, pošto ujutro odradi trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde ih je danas posetio potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.