Vesti EURO 2024

Engleska oslabljena protiv Srbije: Saka neizvestan za start Evropskog prvenstva? Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 21:00
Fudbaler Arsenala, Bukajo Saka i dalje ima muke sa povredom. Guliver / AP Photo/Kin Cheung
Fudbaler Arsenala, Bukajo Saka i dalje ima muke sa povredom.

Fudbalskoj reprezentaciji Engleske predstoji Evropsko prvenstvo i prvi duel sa Srbijom 16. juna od 21.00 čas. Naš nacionalni tim je poslednji prijateljski meč završio pobedom protiv Švedske, dok je "Gordi Albion" kiksnuo protiv Islanda, i tako pokazao da je favorit (po mnogima) i te kako ranjiv. 

Još jedna dobra vest za tim Dragana Stojkovića dolazi sa Ostrva. Naime, kako prenosi "Mirror", fudbaler Arsenala, Bukajo Saka, mogao bi da propusti susret sa našim nacionalnim timom usled problema sa povredom. Iako je pre nekoliko dana, selektor Geret Sautgejt istakao da je reprezentacija kompletna, Saka je propustio većinu treninga nacionalnog tima. 

Guliver/REUTERS HANNAH MCKAY

Selektor Engleske, Geret Sautgejt

Takođe, što se prijateljskih mečeva vremenski blizu šampionata Evrope tiče, Englez je propustio susret sa Bosnom i Hercegovinom, dok je protiv Islanda u Londonu dobio krajnje simboličnu minutažu. Izostanak je realna opcija, a šansu bi u boljem razvoju situacije po Engleze mogao da dobije sa klupe za rezerve.

Svakako, ovo ne umanjuje činjenicu da će "Gordi Albion" biti apsolutni favorit u Grupi C, u kojoj se pored izabranika Gereta Sautgejta i Dragana Stojkovića, nalaze još i Danska, odnosno Slovenija. Podsećamo, prvi meč će naš tim odigrati u Gelzenkirhenu, da bi preostala dva susreta odigrao u Minhenu, dok će Engleska svoj drugi duel odigrati u Frankfurtu, a treći u Kelnu.