Vesti EURO 2024

Sautgejtova taktička "zavrzlama" za Srbiju: Aleksander Arnold u veznom redu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 22:17
Selektor Engleske, Geret Sautgejt, mogao bi da promeša karte na startu Evropskog prvenstva. Tanjug/AP Photo/Kin Cheung
Selektor Engleske, Geret Sautgejt, mogao bi da promeša karte na startu Evropskog prvenstva.

Fudbalskoj reprezentaciji Engleske predstoji Evropsko prvenstvo i prvi duel sa Srbijom 16. juna od 21.00 čas. Naš nacionalni tim je poslednji prijateljski meč završio pobedom protiv Švedske, dok je "Gordi Albion" kiksnuo protiv Islanda, i tako pokazao da je favorit (po mnogima) i te kako ranjiv. 

Sjajna imena imaju naši protivnici. Selektor Geret Sautgejt je okupio veoma zvučnu ekipu, ali postoje naznake da ima planove da se malo poigra sa pozicijama svojih igrača, čime će probati da iznenadi protivnike. 

Naime, kako prenose tamošnji mediji, desni bek Liverpula, Trent Aleksander Arnold bi mogao da se nađe u veznom redu za meč protiv Srbije. 

Twitter/Liverpool

Trent Aleksander Arnold u dresu Liverpula

Nekoliko faktora sugeriše ovakav ishod. Prvi, manje realističan, je činjenica da je popularni TAA uzeo dres sa brojem osam za EURO '24, što je nekada bila cifra rezervisana za veznjake.

Ipak, drugi, značajno indikativniji faktor je činjenica da je zajedno u veznom redu sa Konorom Galaherom igrao na pripremnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine, koja se završila mnogo bolje od susreta sa Islanđanima. 

Tada je "Gordi Albion" slavio sa 3:0, a Sautgejt je posle meča izjavio sledeće o Trentovoj poziciji:

"Veoma smo zadovoljni. To je uloga koju polako upoznaje i gladan je da uči. Pričali smo još pre godinu dana o tome, a videli smo i kako se snašao te može da bude važna opcija za nas."

Konkurencija u veznom redu je velika. Pored neprikosnovenog Deklana Rajsa, tu su i pomenuti Galaher, Kobi Maino i adam Varton, a pitanje je da li će se Sautgejt odlučiti da ostavi nekog od trojice na klupi, zarad malo fudbalske maštarije i novotarije.