Vesti EURO 2024

Budimo realni, očekujmo nemoguće: Potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, obodrio fudbalere pred EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 20:25
Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije, obišao fudbalski tim Srbije Fudbalski savez Srbije
Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije, obišao fudbalski tim Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, obišao je danas Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi i tom prilikom se susreo sa našim reprezentativcima i stručnim štabom "orlova", koji sutra odlaze na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Pre par nedelja ugostio je delegaciju FSS, predvođenu predsednikom Draganom Džajićem, a danas je uzvratio posetu i iskoristio priliku da ekipi poželi puno uspeha na takmičenju na kom nas nije bilo 24 godine. Uz obećanje da će srpska policija budno motriti na "orlove" tokom EURO i čuvati ih od eventulanih neprijatnosi pre i posle mečeva sa Engleskom, Slovenijom i Danskom u grupi C. 

 

Foto: Fudbalski savez Srbije

Ivica Dačić i Dušan Tadić

"Ja sam uvek veliki optimista. Kada čovek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbednosni aspekt cele situacije. Pred nama je veliki izazov kao što je Evropsko prvenstvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učiniće sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najboljem mogućem redu. Naših 20 policijaca u raznim segmentima brinuće o bezbednosti srpske reprezentacije.

Razgovarali smo o tome pre dvadesetak dana u ministarstvu, danas sam iskoristio priliku da posetim momke u Staroj Pazovi i da im poželim puno uspeha i sreće", rekao je ministar Dačić a njegove reči preneo sajt FSS. 

Kao i svi ljubitelji fudbala u zemlji i naši ljudi širom sveta, on bi takođe voleo da izabranike selektora Dragana Stojkovića gleda u nokaut fazi najvećeg kontinentalnog turnira. 

 

Fudbalski savez Srbije

Ivica Dačić i Dragan Stojković

 

"Pobede su potrebne jer krepe duh cele nacije. Rekao sam Mitroviću da se sećam atmosfere posle Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvaniji, tada sam sačekao naše zlatne momke na aerodromu i uverio se koliko jedan uspeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu.

Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće. kao što kaže naš narod ‘budimo realni, očekujmo nemoguće", smatra potpredsednik Vlade Srbije.

Ministra Dačića u srpskoj "kući fudbala" dočekali su selektor Stojković i direktor „A” tima Stevan Dika Stojanović, a jedan od bliskih saradnika našeg stratega zahvalio se uvaženom gostu na prisustvovanju današnjem treningu. 

"Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čoveka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo pre treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu.

Poseta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema”, rekao je direktor „A” reprezentacije Srbije Stevan Stojanović

Za utorak u prepodnevnim satima zakazan je još jedan trening, a u 17 sati reprezentacija leti za Minhen, odakle će autobusom produžiti ka Augsburgu, srpskoj bazi za vreme završnog turnira u Nemačkoj. Pre kog su "orlovi" odigrali prijateljske duele sa Austrijom i Švedskom