Vesti EURO 2024

Kapiten Engleske zabrinut pred EURO: Puno je elemenata koje moramo da popravimo u našoj igri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 13:04
Kapiten engleske reprezentacije Heri Kejn zabrinut pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Kapiten engleske reprezentacije Heri Kejn zabrinut pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Rival fudbalske reprezentacije Srbije u grupnoj fazi na predstojećem EURU, selekcija Engleske, doživela je iznenađujući poraz na "Vembliju" od Islanda (0:1), samo nedelju dana pred početak kontinentalnog šampionata u Nemačkoj, što je podiglo prašinu sumnje na Ostrvu.

Prema rečima selektora "Gordon Albiona", Gereta Sautgejta, za taj poraz Englezi nisu imali opravdanja. Budući da je Evropsko prvenstvo odmah iza ugla, mnoge stvari u timu trebaju da se poprave, a sličnog shvatanja bio je i kapiten reprezentacije Heri Kejn.

"Ovakvi porazi mogu da budu poziv na buđenje za sve nas. Moramo da shvatimo da neće biti lako kao što ljudi misle. Imamo mnogo posla da odradimo, nekad je potrebno da se razbudiš. Puno je elemenata koje moramo da popravimo, naročito u presingu. Utakmice u grupnoj fazi biće slične kao ova protiv Islanda. Moraćemo da se branimo kvalitetno, naročito od dugih loptu. U napadu treba da budemo strpljivi", rekao je Kejn.

Prisetio se napadač Bajerna iz Minhena i prošlog EURA, gde su Englezi izgubili od Italije posle penala.

"Bilo je to pravo s*anje. Ali u fudbalu uvek imaš uspone i padove. Prošlo je skoro dve godine od poslednjeg takmičenja, moramo na to da zaboravimo i da budemo uzbuđeni zbog novog turnira", zaključio je Kejn.

Podsetimo, Engleska će otvoriti EURO upravo duelom protiv Srbije 16. juna, dok će u Grupi "C" igrati još sa Danskom i Slovenijom.

 

Standings provided by Sofascore