Vesti EURO 2024

Sautgejt govorio o igračkom kadru: Konačno su svi na broju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 20:56
Selektor reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, objasnio je stanje u timu. Tanjug/AP Photo/Martin Rickett/PA via AP
Selektor reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, objasnio je stanje u timu.

Fudbalska reprezentacija Engleske završila je pripreme za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj porazom protiv Islanda u prijateljskom meču sa 1:0. I pored ovog neuspeha, selektor "Gordog Albiona", Geret Sautgejt uopšte ne otpisuje svoj nacionalni tim kao osvajača Starog kontinenta, naročito kada su svi na broju.

Konačno, to je i slučaj pošto se Džud Belingem priključio reperzentaciji. Fudbaler Real Madrida je dobio dozvolu da produži odmor, s obzirom da je drugog juna igrao finale Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. Takođe, neki od igrača koji su imali manje probleme sa povredama, konačno su spremni u potpunosti.

"Džud doprinosi da čitav tim bude bolji. Siguran sam da može da se izbori sa pritiskom koji očekivanja nose, ali nije sve samo na njemu", rekao je selektor Engleske o igraču sezone u nedavno okončanoj sezoni u španskom prvenstvu i dodao:

Guliver

Džud Belingem u dresu Real Madrida

"Imamo veliki broj kvalitetnih fudbalera, samo zajednički dobrom igrom možemo da probamo da osvojimo EURO. Belingemova mentalna snaga je neverovatna, to će pomoći čitavoj ekipi."

Sautgejt se osvrnuo i na još neke važne igrače – krilo Arsenala Bukaja Saku i Čelsijevog „Hudinija“ Kola Palmera.

"Dobro je videti Saku ponovo na terenu. Propustio je veliki broj treninga, bilo nam je neophodno da opet igra sa ostalima", rekao je Sautgejt i dodao:

"Kol je imao čudesnu sezonu, a našao se u par dobrih prilika protiv Islanda. U oba slučaja je imao barem po kontakt sa loptom više nego što je bilo neophodno, ali sama činjenica da je došao u šansu i bio vrlo opasan je veoma važna".

Engleska će u Grupi C igrati protiv reprezentacija Slovenije, Danske i Srbije. Prvi meč će odigrati 16. juna u Gelzenkirhenu sa našim nacionalnim timom.