Vesti EURO 2024

Fabricio Romani: Srbija veći favorit u Nemačkoj od Hrvatske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 13:45
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije Profimedia
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije

Fabricio Romani, poznati italijanski fudbalski stručnjak, novinar dobro upućen u sve svetske transfere, nema dilemu da je rival Srbije u Grupi C, Engleska najveći favoriti za osvajanje evropske krune.

Zanimljivo je da je Italijan, među deset reprezentacija svrstao i Srbiju i to na deveto mesto i ispred Hrvatske, koja godinama beleži dobre rezultate na velikim takmičenjima.

"Talent koji ima engleska reprezentacija je neverovatan. Izabranici Gereta Sautgejta imaju velike šanse da osvoje Evropsko prvenstvo", rekao je Romano, prema kojem u najuži krug favorita spadaju Francuska i Nemačka.

Posle Engleske, Francuske i Nemačke u najuži krug favorita svrstani su Španija i Portugalija, koja je poražena od Hrvatske u poslednjem duelu pred odlazak na EP.

Romano je Srbiju stavio na deveto mesto favorita za osvajanje EP, a sa reprezentacijom Hrvatske je zatvorio deset selekcija  koje imaju najveće šanse za titulu.

Srbija, Evropsko prvenstvo počinje upravo utakmicom sa najvećim favoritom, Engleskom 16. juna. Ono što je još zanimljivo iz Grupe C kao osmi favorit našla se selekcija Danske.

 

Favoriti za prvaka prema projekciji Fabricija Romana:

1. Engleska

2. Francuska

3. Nemačka

4. Španija

5. Portugalija

6. Italija

7. Holandija

8. Danska

9. Srbija

10. Hrvatska