Vesti EURO 2024

Očekivanja s pravom velika: Luka Modrić diže "temperaturu" posle pobede Hrvatske nad Portugalom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 22:14
fudbaleri Hrvatske proslavljaju pobedu protiv Portugalaca Tanjug/AP Photo/Pedro Rocha
fudbaleri Hrvatske proslavljaju pobedu protiv Portugalaca

Golovima Luke Modrića i Anta Budimira fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Portugal u njegovom Lisabonu - 1:2 (0:1), kompletnom partijom u prijateljskom meču najavivši da spremna dočekuje mečeve "grupe smrti" Evropskog prvenstva sa Španijom, Italijom i Albanijom. 

Pre nekoliko dana, osvajač trećeg mesta na poslednjem Svetskom prvenstvu bio je ubedljiv protiv Severne Makedonije (3:0), da bi večeras samo pečatirao vrhunski kvalitet i obećavajuću formu. 

"Odigrali smo jaku dobru utakmicu, napokon smo pobedili Portugal. Možemo biti zadovoljni kako je prošla proba za EURO. Od početka do kraja smo bili dobri, sve smo napravili po dogovoru. Ovo će nam dati dodatno samopouzdanje...

Svi koji su ušli i igrali od početka pokazali su da su s pravom tu. Svi, ne treba izdvajati. Bili su na visokom nivou, što je potrebno da bi se dobio Portugal. Možemo biti zadovoljni kadrom. Ti igrači su budućnost Hrvatske i to su danas pokazali. Budućnost je svetla", poručio je sa Pirineja vođa tima Luka Modrić.

 

 

Tridesetosmogodišnji trofejni vezista madridskog Reala ne želi da se krije od očekivanja nacije, jer i sam veruje da tim na čijem je čelu može da napravi ozbiljne stvari na njegovom, izvesno, poslednjem EURO u neverovatnoj karijeri. 

"Očekivanja su s pravom velika. Imamo dobru ekipu, odličnu atmosferu, imamo želju i volju odigrati pravo prvenstvo. Svesni smo očekivanja i nadam se da ćemo biti pravi kao danas. Treba nastaviti ovako", rekao je strelac prvog gola, iz penala, u osmom minutu. 

Drugi pogodak na meču bio je delo domaćeg igrača Dioga Žote (48), dok je prva pobeda "vatrenih" protiv "navigatora" u međusobnim duelima obezbeđena u 56. minutu. 

Hrvati će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi B, sa aktuelnim šampionima Italijanima, Albanijom i Španijom sa kojom igraju prvi meč u subotu, 15. juna. Portugalcima za tri dana predstoji još jedan pripremni meč sa Irskom, pre nego što odmere snage sa Česima, Turcima i Gruzinima u grupi F.