Vesti EURO 2024

Danci takođe trijumfom idu na Evropsko prvenstvo: Hojberg i Vestergor srušili Norvešku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 21:24
Fudbaleri Danske su upsali trijumf u poslednjoj utakmici pred Evropsko prvenstvo Profimedia
Fudbaleri Danske su upsali trijumf u poslednjoj utakmici pred Evropsko prvenstvo

Fudbaleri Danske su slavili protiv Norveške u Bronbiju 3:1 (2:0) u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Već nakon 12 minuta igre su izabranici Kaspera Hjulmanda imali prednost zahvaljujući pogotku Pjer Emerik Hojberga. Svega devet minuta nakon toga je na semaforu stajalo 2:0 u korist domaćina jer je mrežu Norvežana zatresao i Janik Vestergor.

 

 

U drugom delu igre je Norveška preuzela inicijativu i stigla do izjednačujućeg pogotka preko Erlinga Halanda. Ipak, nakon reakcije VAR sobe, pogodak je poništen zbog ofsajda. Bila je bolja ekipa Stela Solbakena u drugom poluvremenu, a to su krunisali u 71. minutu. Martin Odegard je odličnim dodavanjem pronašao Halanda koji ovog puta nije bio u ofsajdu.

 

 

Gosti su do kraja utakmice mogli da stignu i do izjednačenja, ali je Danska u 91. minutu preko Jusufa Pulsena stigla do novog pogotka i tako stavila tačku na meč.

 

 

Podsetimo se, Danci će na turniru u Nemačkoj biti u grupi zajedno sa Srbijom, Engleskom i Slovenijom. Prvi meč će odigrati 16. juna, a protivnik će im biti reprezentacija Slovenije.

Sve mečeve Evropskog prvenstva moći ćete da pratite u direktnom prenosu na kanalima TV Arena sport.