Vesti EURO 2024

Rajković i Mitrović složni: Spremni smo za Evropsko prvenstvo Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 20:36
Srbija će nakon 24 godine ponovo igrati na Evropskom prvenstvu MN Press
Srbija će nakon 24 godine ponovo igrati na Evropskom prvenstvu

Fudbaleri Srbije su savladali Švedsku u Stokholmu 3:0 (1:0) i tako trijumfom završili pripreme za Evropsko prvenstvo.

Jedan od najboljih pojedinaca na utakmcii bio je golman Predrag Rajković. Čuvar mreže Majorke je ubeležio devet odbrana i bio najzaslužniji što su "orlovi" završili utakmicu bez primljenog gola.

"Važna je pobeda jer je poslednja utakmica pred Evropsko prvenstvo i zato smo svi srećni. Mislim da smo odigrali dobro. Dali smo im više prostora, ali smo izgledali dobro kada smo imali loptu. Pobedili smo 3:0 i svi možemo da budemo srećni i zadovoljni", poručio je Rajković.

Srpski golman je izjavio i kako je ekipa spremna za turnir u Nemačkoj, ali da se ne treba uzdizati sada već nastaviti sa radom.

"Mislim da smo spremni. Posle ovakve pobede i ovakve igre, mislim da jesmo. Ne treba se sada dizati u nebo, već bi trebalo da ostanemo mirni, da nastavimo da radimo kao što smo radili do sada i da se borimo kao na ovoj utakmici", izjavio je Rajković.

 

 

Isto smatra i jedan od strelaca protiv Švedske, Aleksandar Mitrović.

"Spremni smo. Mislim da je konačno došlo to Evropsko prvenstvo i polako kreće euforija. Odradili smo dobro pripreme i spremni dočekujemo prvu utakmicu", rekao je napadač Al Hilala.

Selektor Stojković se vratio sistemu sa dva napadača, te je Mitrović danas igrao u napadu sa Dušanom Vlahovićem.

"Dugo igramo u ovom sistemu. Znamo ko šta treba da radi i ofanzivno i defanzivno. Danas smo defanzivno igrali dobro, bili smo kompaknto. Iz kontri smo bili opasni. Duci i ja se znamo dobro, mislim da smo dobro sarađivali."

Najbolji strelac reprezentacije veruje da se neće ponoviti izdanje sa Svetskog prvenstva u Kataru.

"Mislim da je Katar bio veća euforija od strane navijača zbog toga kako smo se plasirali. Mi u svlačionici uvek gledamo samo teren. Ići ćemo tamo da damo sve od sebe i da ćemo probati da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način", zaključio je Mitrović.

Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati 16. juna protiv reprezentacije Engleske uz direktan prenos na TV Arena sport.