Vesti EURO 2024

Slovenija i Bugarska remizirale u dosadnoj proveri: Rival Srbije na EURO bez prevelike potrošnje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 16:54
fudbaleri Slovenije i Bugarske u test meču, završenom bez pobednika Profimedia
fudbaleri Slovenije i Bugarske u test meču, završenom bez pobednika

Dan pošto je selektor Matjaž Kek objavio konačan spisak fudbalera reprezentacije Slovenije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), ekipa bivše jugoslovenske republike imala je zadnji test meč za EURO i (ni)je ga položila, u zavisnosti od ugla gledanja na današnji remi sa Bugarskom - 1:1 (1:1).

Da li su se "zmajčeki" štedeli za prave, takmičarske utakmice ili je ovo njihov stvarni presek stanja u ovom trenutku, pokazaće naredne nedelje, tek stručni štab Srbije i naši reprezentativci nisu imali mnogo šta da vide, jer je utakmica na stadionu "Stožice" bila prilično prazna i dosadna.

 

 

Jesu pala dva gola, ali su skoro sva uzbuđenja stala u tih 14. minuta. Gosti su poveli pogotkom Kirila Despodova, sigurnog realizatora jedanaesterca u 4. minutu, dok je domaćin izjednačio 600 sekundi kasnije, a krajnji rezultat postavio je Andraž Šporar, na asistenciju Jana Mlakara.

Slovenci se nalaze u grupi C na UEFA EURO 2024, prvi meč igraće 16. juna sa Danskom u Štutgartu, posle čega Jana Oblaka i društvo čekaju susreti protiv Srbije, 20. juna u Minhenu, te Engleskom, 25. juna u Kelnu. Svi mečevi biće direktno prenošeni na kanalima TV Arena sport. 

 

Standings provided by Sofascore