Vesti EURO 2024

Bugarska poslednji test za Slovence, Oblak i Šeško na terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 10:26
Jan Oblak, predvodiće Sloveniju protiv Bugarske Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Jan Oblak, predvodiće Sloveniju protiv Bugarske

Baš kao i Srbija, reprezentacija Slovenije odigraće poslednju prijateljsku utakmicu pred odlazak na Evropsko prvenstvo, a rival izabranicima Matjaža Keka biće selekcija Bugarske (15.00 TV Arena 1 Preminum).

 

 

Reprezentacija Slovenije zalet za Evropsko prvenstvo hvata iz Ljubljane. Pre nekoliko dana Slovnci su savladali Jermeniju sa 2:1, a pobednonsni gol postigao je veteran Josip Iličić. 

Kek je tek juče objavio konačan spisak putnika za Nemačku, a otpali su Matevž Vidovšek, Žan Zaletel, Miha Zajc i Luka Zahović. Za današnju utakmicu sa Bugarskom, selektor Slovenije ne može da računa na Benjamina Verbiča, jer krilnog napadač Panatinaikosa, ima problem sa lakšom povredom.

Ipak, trebalo bi očekivati da će Slovenija protiv Bugarske istrčati u najjačem sastavu sa Oblakom i Šeškom, koji su preskočili duel sa Jermenima. Inače, Slovenija prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igra protiv Danske 16. juna.

 

 

Slovenija i Bugarska do sada su su odigrale pet utakmica. Slovenci nemaju pobedu, izgubili su dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. u Švajcarskoj i Austriji,a zatim i jednom 2018. u Ligi nacija. Poslednji njihov duel, u novembru 2018. završen je remijem 1:1.