Vesti EURO 2024

Sautgejt: Neću lepo zapakovati ovo razočaranje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2024 10:01
Geret Sautgejt, selektor Engleske Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Geret Sautgejt, selektor Engleske

Razočarali su Englezi igrom protiv Islanda na "Vembliju", a na selektora Gereta Sautgejta, "sručilo" se drvlje i kamenje posle poraza na Ostrvu.

Ipak, čini se da on i nije toliko zabrinut, mada je napomenuo da razume nezadovoljstvo navijača koji su očekivali daleko bolju i efikasniju Englesku pred start Evropskog prvenstva.

Kao što je i poznato Englezi će za osam dana u Gelzenkirhenu igrati protiv Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva, a zanimljivo je da ova reprezentacija iako slovi za foavrita ima samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva.

 

 

"Potpuno razumem zvižduke. Nismo igrali dovoljno dobro da bi bili uzbuđeni tokom utakmice. Imali smo neke veoma, dobre šanse koje bismo uglavnom završavali golom što bi nam dalo drugačiju perspektivu utakmice, ali naravno da smo bili pod uticajem samopouzdanja rivala. Ipak, to bi samo zamaskiralo pojedinosti koje su se pojavile danas. Iz moje perspektive, mnogo smo naučili", istakao je Geret Sautgejt.

Priznao je selektor Engleza da je i sam očekivao više od meča sa Islandom, ali da nema potrebe za panikom.

"Utakmica nije bila na nivou koji nam je bio potreban. Daleko je od idealnog. Neću lepo zapakovati ovo razočaranje, ali moramo da ostanemo mirni jer znamo šta je potrebno da postavimo stvari na svoje mesto". 

 

 

Upitan je i za razlog izmene Džona Stounsa na poluvremenu. 

"Odlučili smo da ga zamenimo na poluvremenu jer nema potrebe rizikovati. Blizu smo Evropskog prvenstva i on je veoma važan igrač za nas. Mislimo da je to okej", rekao je Sautgejt.