Vesti EURO 2024

Švajcarci u punom sastavu za EURO: Jakin objavio konačni spisak Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 21:12
Murat Jakin, selektor Švajcarske, objavio je konačni spisak za EURO. Guliver
Murat Jakin, selektor Švajcarske, objavio je konačni spisak za EURO.

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske, Murat Jakin saopštio je danas konačan spisak od 26 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Iako je bilo strahovanja za neke od ponajboljih igrača ekipe usled povreda, ovde se misli na Fabijana Šera i Gregora Kobela, obojica se nalaze na listi putnika za EURO. 

Takođe, tu su i oni za koje se najviše brinulo, Bril Embolo i Denis Zakarija. Obojica su na konačnom spisku, ali možda presede predstojeću pripremnu utakmicu sa Austrijom. 

Pored pomenutog dvojca, Švajcarsku će na Evropskom prvenstvu predstavljati sledeća selekcija igrača:

Golmani: Gregor Kobel, Ivon Mvogo, Jan Zomer.

Odbrana: Manuel Akanđi, Niko Elvedi, Rikardo Rodriges, Fabijan Šer, Leonidas Stergiju, Silvan Vidmar, Sedrik Cajsiger.

Tanjug/Owen Humphreys/PA via AP

Fabijan Šer u dresu Njukasla

Vezni red: Mišel Abišajer, Zeki Amduni, Kvadvo Dua, Remo Frojler, Ardon Jašari, Fabijan Rider, Džerdan Šaćiri, Vinsent Sjero, Renato Štefen, Ruben Vargas, Denis Zakarija, Granit Džaka, Stiven Cuber.

Napad: Bril Embolo, Noa Okafor, Den Endoj.

Četa koju predvodi nekadašnji reprezentativac nalazi se u problemu jer neke igrače muče povrede, međutim, Jakin je najavio da će Švajcarska sutra protiv svojih komšija izaći u najboljem sastavu uključujući i Jana Zomera na golu. Jedini igrač koji nedostaje od statrnih 11 je Fabian Šer, koji je na prijateljskom meču protiv Estonije morao da izađe zbog povrede, pa tako neće biti na raspolaganju za predstojeći meč.

Reprezentacija Švajcarske će do početka Evropskog prvenstva odigrati prijateljsku utakmicu protiv Austrije, koja će se održati u subotu. EURO je na programu od 14. juna do 14. jula, a Švajcarska će igrati u Grupi A zajedno Nemačkom, Mađarskom i Škotskom.