Vesti EURO 2024

Megvajer i Griliš otpali: Sautgejt polako kroji konačni spisak Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 17:49
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, otpisao je još dva imena. Tanjug/James Manning/PA via AP
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, otpisao je još dva imena.

Fudbalska reprezentacija Engleske jedan je od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, koje će biti održano između 14. juna i 14. jula u Nemačkoj. Tim je prepun najvećih svetskih zvezda, a stoga je selektor Geret Sautgejt stavljen na slatke muke da bira ko će otpasti sa konačne liste od 26 igrača.

Sada su još dva imena okarakterisana kao suvišna. U pitanju su štoper Mančester junajteda, Hari Megvajer, i napadač Mančester sitija, Džek Griliš. 

Defanzivac "crvenih đavola" već neko vreme muči muku sa povredom potkolenice, zbog čega je i propustio završnicu sezone, tako da je njegov izostanak donekle i očekivano rešenje. Ipak, nekadašnji igrač Lestera je prilično teško primio ovu informaciju, što se vidi po emotivnom oglašavanju.

 

 

"Slomljen sam što nisam izabran da predstavljam Englesku na Evropskom prvenstvu ovog leta. I pored mog velikog truda, nisam uspeo da prevaziđem povredu. Možda sam sebe forsirao previše jako, kako bi se oporavio do EURO. Jednostavno sam slomljen. Za mene je igranje za reprezentaciju najviša čast. To mi znači sve. Ukoliko nisam u stanju da pomognem kao igrač, biću tu kao navijač - zajedno sa ostatkom zemlje. Idite i pobedite momci", objavio je Megvajer na svojim društvenim mrežama. 

Takođe, iako je Siti bio šampion Engleske, ne može se reći da je Griliš imao spektakularnu sezonu, a postoje igrači na njegovoj poziciji koji su i više nego konkurentni za mesto. Ispred su i Entoni Gordon iz Njukasla, i Džekov saigrač, Fil Foden. 

Selektor Engleske će konačni spisak saopštiti u petak popodne kada se očekuje da zvanično obelodani kojih sedam fudbalera se odriče pred put u Nemačku, a prema saznanjima Telegrafa prekobraojni među 33 fudbalera su još i Džejms Medison, Kurtis Džons, Džerel Kvansa, Džejms Traford i Džared Brantvajt.