Vesti EURO 2024

Nikolo Barela pod znakom pitanja za EURO: Italija strepi zbog sjajnog veziste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 11:49
Nikolo Barela, italijanski fudbaler, možda propusti Evropsko prvenstvo guliver
Nikolo Barela, italijanski fudbaler, možda propusti Evropsko prvenstvo

Nikolo Barela ima problema s butnim mišićem, koji nije nerešiv, ali u taboru fudbalske reprezentacije Italije nemalo strepe za njegov nastup na dolazećem prvenstvu Evrope (14. jun - 14. jul). Tako barem tvrdi "Gazeta delo sport", na osnovu saznanja od izvora informacija bliskog aktuelnom kontinentalnom šampionu. 

Istina, uz ogradu da će odlični vezista Intera i "azura" možda, ipak, otići u Nemačku, a onda propustiti startni meč grupne faze sa Albanijom, iako je selektoru Lućijanu Spaletiju potreban od prvog minuta. Baš kao što je bio važan "šraf" u igri tima sa Apenina na prethodnom EURO.

Dakle, pitanje je ima li se vremena za čekanje na potpuni oporavak ovog vrhunskog igrača sredine terena, jer su svaki meč i bod važni u grupi u kojoj su takođe kvalitetne i ambiciozne selekcije Španije i Hrvatske. Niko nije nezamenjiv, naravno, ali ne mogu se porediti iskustvo Barele, s 53 nastupa za nacionalnu selekciju, i "kilometraža" Samjuelea Ričija i Nikole Fađolija, s po dva meča u državnom  dresu.