Vesti EURO 2024

Džejms Medison ispao iz rostera za EURO: Prednost dobili drugi napadači Engleske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 08:20
Džejms Medison, fudbalski reprezentativac Engleske, ne putuje u Nemačku MN Press
Džejms Medison, fudbalski reprezentativac Engleske, ne putuje u Nemačku

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt, kao i druge njegove neodlučne kolege ima rok do sutra da preda konačan spisak s imenima igrača koji će biti deo Evropskog prvenstva u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), ali je jedno od sedam višak imena sa spiska od 33 fudbalera već precrtao.

Dobro obavešteni Atletik javlja da je poslednje sito i rešeto nije prošao Džejms Medison iz Totenhema, koji tako neće biti u prilici da veže nastupe na Svetskom prvenstvu od pre dve godine i EURO. Reklo bi se logična odluka, imajući u vidu dve stvari, a prva je žestoka konkurencija u završnici.

 

 

"Gordi Albion" na poziciji napadača ima fenomenalnog Džuda Belingema, sa strašnom sezonom u redovima madridskog Reala, a tu su još Kol Palmer, Ebereči Eze, Fil Foden kao krilo sa perfomansama dovoljnim za igranje u špicu... Plus je ofanzivni adut londonskih "pevaca" krajem godine doživeo težu povredu i nemalo vremena potrošio na oporavak. 

Nekadašnji vezista Lestera minule sezone odigrao je 28 mečeva, dao četiri gola i namestio devet pogodaka, dobar deo pre novembarskog povređivanja, a poslednji put je dres državnog tima nosio na test meču sa Bosnom i Hercegovinom. U timu prvog rivala Srbije na EURO 2024, 16. juna u Gelzenkirhenu, debitovao je u kvalifikacijama, prošlog marta, a sada neće dočekati dve zadnje provere.