Vesti EURO 2024

Josip Iličić "pogurao" Sloveniju do pobede protiv Jermenije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2024 20:04
Reprezentacija Slovenije, slavila je protiv Jermenije Guliver/Natasa Kupljenik SPP
Reprezentacija Slovenije, slavila je protiv Jermenije

Forma je prolazna klasa je večna, pokazao je to i Josip Iličić. Odluka Matjaža Keka da posle dve godine vrati vremešnog napadača ispostavila se bar sudeći prema duelu sa Jermenijom kao pun pogodak. 

Slovenija je zahvaljujući iskusnom napadaču u 63. minutu pobedila Jermeniju sa 2:1. 

Ipak, domaći nisu ostavili baš najbolji utisak, naročito u drugom poluvremenu. Jermeniji je izmakao remi najviše zahvaljujući golmanu Belecu.

 

 

Selektor Matjaž Kek, nije izveo najjači sastav, a izostali su golman Jan Oblak i Benjamin Šeško, dok je na klupi ostao Josip Iličić, koji je priliku dobio tek u 59. minutu. 

Fudbaler Maribora se u državni tim vratio posle odlične sezone, u kojoj je postigao osam golova i upisao deset asistencija. 

Slovenija je rano došla do prednosti. Već u 11 minutu preko Mlakara, koji je ostao sam na 14 metara, a zatim je volej udarcem poslao loptu u mrežu Jermenije. 

Uprkos brojnim šansama, nisu Slovenci uspeli da postignu i drugi gol do kraja prvog dela igre. 

Jermenija je uspela da odigra jako dobro na startu drugog poluvremena, a upravo je u tom periodu domaći tim otkrio mnogo nedostataka u odbrani, što je Stojković, sigurno uočio, ako je imao vremena da gleda meč iz Ljubljane. 

 

 

Rasejanost u odbrani Slovenije, Jermenija je kaznila u 55 minutu. Posle kornera, ostao je sam na deset metara Harojan i glavom je smestio loptu u mrežu Slovenije za 1:1. 

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala. Matjaž Kek odlučio je da napravi nekoliko iznena. U igru je ušao i Josip Iličić, što je odmah i dalo rezultata. 

Stojanović je poslao prelepu loptu u prostor za Iličića, a vremešni bombarder još jednom pokazao da i dalje zna kako se tresu mreže.

Lopta je posle njegovog šuta završila iza leđa golmana Jermenije za 2:1.

Malo je nedostajalo da Slovenci već posle dva minuta prime gol. Edgar Sevikjan je dobio loptu unutar peterca i poslao loptu za malo preko prečke.

Do kraja meča ispoljili su Slovenci mnogo nesigurnosti u odbrani, ali je Belec uspeo u nekoliko navrata dobro da interveniše i sačuva stečenu prednost domaćem timu. 

Slovenci će odigrati do polaska u Nemačku i prijateljsku utakmicu sa Bugarskom 8. juna.
Srbija i Slovenija na Evropskom prvenstvu će se sastati 20. juna od 15.00 časova u Minhenu.

Slovenija: Belec, Karničnik, Drkušić /79. Zaletel/, Bijol, Janža,  Horvat /71.Lovrić/, G. Čerin, Kurtić /59. Elšnik/,  Šporar /79. Stanković/, Vipotnik /59. Iličić/, Mlakar /59 Stojanović/.