Vesti EURO 2024

Engleska dugo probijala zid, pa napunila mrežu BiH: Piksi video raspucale Ostrvljane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 22:42
fudbaleri Engleske proslavljaju jedan od golova u pobedi nad BiH Guliver
fudbaleri Engleske proslavljaju jedan od golova u pobedi nad BiH

Ne znamo da li su najbolji fudbaleri Srbije, posle svog večerašnjeg treninga u Beču,  pred sutrašnju proveru sa Austrijom, imali obavezu da gledaju prijateljski meč Engleske sa Bosnom i Hercegovinom, ali smo sigurni da je stručni štab naše reprezentacije pomno ispratio dešavanja u očekivanoj pobedi "Gordog Albiona" u Njukaslu - 3:0 (0:0). Jer, dobrodošao je i najmanji novi detalj u pripremi utakmice "orlova" i Ostrvljana u prvom kolu grupne faze na predstojećem prvenstvu Evrope u Nemačkoj, 16. juna u Gelzenkirhenu

A, Englezi su logično pokazali da su svetlosnu godinu ispred pomenute balkanske selekcije, iako im je trebalo čitavih sat vremena da "načnu" defanzivno orjentisanog i dobro organizovanog rivala, odnosno daju prvi od tri gola.

Vođstvo je palo sa 11 metara, kada je Kol Palmer iskoristio penal dosuđen posle konsultacije s arbitrima iz VAR sobe, na temu kontakta Konse i Tahirovića, iako je golman gostujućeg tima izabrao stranu za bacanje. Njegovim prvencem u nacionalnom timu krunisani su dominacija u posedu lopte i veći broj šansi ekipe Gereta Sautgejta. 

Prednost je duplirao Trent Aleksander-Arnold i to prelepim volejem u "malu mrežu", na ništa manje efektnu asistenciju Džeka Griliša na suprotnu stranu, tačno na saigrača (85). Hari Kejn je samo zaokružio odličan utisak, što mu je bio 63. gol u državnom dresu (89).

Engleska je meč počela u sastavu Pikford - Konsa, Dank, Geij, Tripije - Aleksander-Arnold, Galager - Boven, Palmer, Eze -Votkins. Deklan Rajs je presedeo meč na klupi, a tek u poslednjih pola sata su sa klupe ušli Hari Kejn, Džek Griliš, Džejms Medison, Džo Gomez... I to je bilo dovoljno za "skalp" ekipe predvođene selektorom debitantom Sergejem Barbarezom.