Vesti EURO 2024

Englesku muče povrede: Sautgejt bez petorice protiv BiH, Griliš ima ekstra motiv Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 10:12
Džek Griliš Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Džek Griliš

Klupska sezona je tek završena i fudbalski svet se okreće Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Počinju i pripremne utakmice, a prvi na teren večeras u Njukaslu izlazi rival Srbije iz "C" Grupe i jedan od favorita - Engleska. "Gordi Albion" će ugostiti selekciju Bosne i Hercegovine (20.45, TV Arena 2 Premium), ali ne baš u najboljem momentu jer prema pisanju medija selektor Geret Sautgejt neće moći da računa na najmanje petoricu igrača.

Džud Belingem je do juče prolsvljao UEFA Ligu šampiona sa Realom, Luk Šo i Hari Megvajer su i dalje na tretmanima, a imena preostale dvojice-trojice igrača nisu objavljena.

"Imamo problema sa povredama, petorica-šestorica igrača neće biti u konkurenciji", rekao je Sautgejt.

Selektor "Gordog Albiona" moraće do petka da skrati spisak i pošalje konačnih 26 koji će igrati na EURO.

"Ne znamo još kakva je sudbina Megvajera i Šoa. Oni su super pozitivni, žele da budu u avionu za Nemačku, ali ćemo videti šta će biti. Konsultovaću igrače što je manje moguće", zaključio je Sautgejt.

 

 

Posebno poglavlje kod Britanaca je Džek Griliš. On je skratio odmor, priključio se selekciji jer želi da se izbori za mesto na EURO. Iako je igrao važnu ulogu u timu Engleske, povrede i mala minutaža minule sezone u Mančester sitiju istisnule su ga iz prvog plana. Zato se očekuje da će Griliš uz Olija Votkinsa i Ezea imati najveću želju da se večeras iskažu protiv Bosne i Hercegovine.

Pripremni mečevi za EURO

Škotska - Gibraltar 18.00
Hrvatska - S. Makedonija 19.00 (AS3)
Albanija - Lihtenštajn 20.00
Engleska - BiH 20.45 (AP2)
Nemačka - Ukrajina 20.45 (AS1)