Vesti EURO 2024

Mađarska ima tim za EURO 2024: Marko Rosi selektirao 31. fudbalera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 19:40
Marko Rosi, selektor reprezentacije Mađarske, izabrao ekipu za prvenstvo Evrope Guliver/AP Photo/Denes Erdos
Marko Rosi, selektor reprezentacije Mađarske, izabrao ekipu za prvenstvo Evrope

Mesec dana pre početka fudbalskog prvenstva Evrope u Nemačkoj, selektor reprezentacije Mađarske, Marko Rosi, izabrao je 26 dozvoljenih igrača i još petoricu njihovih potencijalnih zamena za najveći kontinentalni skup tog tipa.

Marko Rosi smatra da su ranijim partijama i trenutnom formom učešće na EURO 2024 zaslužili golmani: Denes Dibuš, Peter Gulači i Peter Sapons. Za mesto u zadnjoj liniji konkurišu: Balog Botond, Endre Botka, Marton Dardai, Atila Fiola, Adam Lang, Vil Orban i Atila Salaj.

 

 

Za igru na sredini terena biće zaduženi: Bola Bendeguž, Mihali Kata, Mološ Kerkez, Laslo Klajnhajsler, Adam Nađ, Žolt Nađ, Loik Nego, Andraš Šafer i Kalu Stajls, dok će napad predvoditi: Adam Martin, Kevin Čobot, Danijel Gazdag, Kristofer Horvat, Roland Šalaj, Dominik Soboslaj i Barnabas Varga. 

Šansu iz drugog plana trebalo bi da čekaju: Kristijan Listeš, Atila Moči, Balaž Tot, Zalan Vanč i Balint Vešei, a ko god da dobije manju ili veću minutažu, na samom turniru, imaće zadatak da pruži što više na utakmicama A grupe. Gde će severne komšije Srbije imati posla sa Nemačkom, Škotskom i Švajcarskom.