Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni: Hrvati favoriti u Gruziji, BiH mora da ide na sve ili ništa protiv Islanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 13:10
Kvalifikacije za EURO 2024 na Areni: Hrvati favoriti u Gruziji, BiH mora da ide na sve ili ništa protiv Islanda Guliver

Novi dan, nova tura kvalifikacionih duela za Evropsko prvenstvo u fudbalu, sledeće godine u Nemačkoj, čiji Savez je samo devet meseci pre početka turnira smenio selektora Hansija Flika. Večeras samo u dve grupe.

U grupi D zakazana su dva meča, a potencijalno zanimljiviji trebalo bi da bude sudar reprezentacija Jermenije i Hrvatske u toj bivšoj sovjetskoj republici. Iako oba tima imaju isti broj bodova (7), za očekivati je da Luka Modrić i društvo "brejknu" domaćina. Jesu Jermeni prethodno iznenadili Tursku, ali je sastav sa Balkana jedan od najboljih na svetu. 

Utakmica Letonije i Velsa biće borba, praktično, prežaljenih rivala u trci za (in)direktan plasman na EURO, s tim da je bolje rangirani Vels (četiri boda) na papiru favorit uoči 90-minutnog suočavanja sa domaćinom sa Baltika.

Grupa D

Jermenija - Hrvatska 18.00 (TV Arena 2 Premium)

Letonija - Vels 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

U grupi J biće odigran jedan meč više, od čega bi u jednom moglo da pršti, a u dva je sve jasno i pre nego što ekipe počnu zagrevanje. Portugal je dao 15 golova, a da nije primio nijedan, od početka kvalifikacija, tako da bi Luksemburg trebalo da posluži kao "vreća za udaranje" Kristijanu Ronaldu i ostalim fudbalskim zverima sa Pirineja.

Kao u martovskom duelu sa "navigatorima", kada su primili šest lakih "komada" pred svojom publikom. Bez obzira što su u međuvremenu ostvarili jedan remi i imali tri trijumfa. 

Slovačka nema tu količinu kvaliteta, ali je nekoliko klasa bolja od "malog" Lihtenšatjana da sa pravom računa na ceo plen u borbi za ostanak na drugom mestu na tabeli, tj. preticanju Luksemburžana. 

Zato je u meču Islanda i Bosne i Hercegovine sve otvoreno, pošto obe selekcije umeju prijano da iznenade ali i razočaraju. Balkanski tim ubedljivo je slavio kod kuće, ali je posle toga vezao tri poraza, pa na severu Evrope mora da ide na sve ili ništa. 

Grupa J

Island - Bosna i Hercegovina 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Portugal - Luksemburg 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Slovačka - Lihenštajn 20.45 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore