Srbija na EURO 2024

Dušan Tadić, suzdržan, posle eliminacije: Ako kažem nešto iskreno, onda ispade da si ubio čoveka Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2024 07:46
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije MN Press
Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije

Imao je šta da kaže kapiten reprezentacije Srbije posle utakmice sa Danskom.

Sa knedlom u grlu govorio je o preranom odlasku na sa Evropskog prvenstva, ali i kritikama na svoj račun. 

A, bilo ih je tokom ovog turnira. Neki smatraju da je za kapitena reprezentacije bilo bolje da se penzinisao posle Katara. 

To je Dušanu Tadiću i predočeno,zbog čega je skoro i ostao bez teksta.

"Kako je ovo teško. Samo sekund, izvinite. Pa dobro, eto, ajde. Mislim da sam zaslužio bolji tretman da bih mogao više da pružim ekipi zato što sam ja timski igrač i hoću da pomognem timu. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je šta donosiš na terenu. Mislim da sam igrao više da bih mogao da pružim više, odluka je takva, moram da je poštujem. Gledam, evo za Hrvatsku je Modrić tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu. Igram koliko treba da igram, koliko mi kažu i ja ću da poštujem", odgovorio je Tadić.

Osvrnuo se potom kapiten i na samu igru Srbije, ali čini se da se uzdržavao od bilo kakvih komentara, poučen iskustvom posle utakmice sa Engleskom.

"Pa dobro, ne znam šta bih rekao. Mislim, ako kažem nešto iskreno, onda ispade da si ubio čoveka. Najbolje da ništa ne pričam, jer eto, niko ne razume šta sam hteo da kažem, nije to poenta, nije poenta Dušan Tadić, najbitnije je zajedništvo, momci, to je najbitnije, ali kao jedan od lidera naravno da želiš da preuzmeš odgovornost, da si uvek na terenu, to je normalno, ljudski. Kod nas se neke stvari malo okrenu, izvrnu. Mislim da ne treba biti iskren".

Uprkos lošem kraju Srbije na EP, Tadić smatra da iz svakog negativnog rezultata može da se izvuče pouka.

"Što da ne, ali mislim da iz svake utakmice mogu da se izvuku pouke, dobre i loše stvari. Treba da izvlačimo pouke, možda čak iz pobeda treba da izvučeš dobre stvari. Treba napraviti analizu, ponosan sam na momke, dali su sve od sebe, žrtvovali su odmore, klubovi zovu, imaće sedam dana slobodno. Nije im lako, godinu dana igraju bez prestanka, igraju za reprezentaciju, porodicu", zaključio je Tadić.