Srbija na EURO 2024

Kraj! Srbija se vraća kući posle duela sa Danskom Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 22:56
Reprezentativci Srbije i Danske vodili su veliku borbu od starta TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
Reprezentativci Srbije i Danske vodili su veliku borbu od starta

Kraj. Srbija se remijem protiv Danske oprostila od Evropskog prvenstva. "Orlovi" su završili na četvrtom poslednjem mestu u Grupi C, iza prvoplasirane Engleske, drugoplasirane Danske i trećeplasirane Slovenije. 

Očekivalo se mnogo više od Srbije u prvom poluvremenu, jer reprezentacija koja "juri" osminu finala mora i da napadne.

Umesto toga "orlovi" su se više branili, a za Mitrovića napred i nije bilo pravih lopti. Bez igrača koji mogu da kreiraju akciju, Dušana Tadića ili Sergeja Milinkovića Savića teško se stizalo do gola Danske. 

Pokušao je selektor Stojković sa Samardžićem da dođe do kvalitetnih asistencija za Mitrovića, međutim ni prvotimac Udinezea nije mogao bez podrške. 

 

 

A, prvu šansu napravili su Danci u 16. minutu. Aleksander Bah je ispratio centaršut Melea i pored Živkovića uspeo da uputi udarac ka golu Rajkovića. Ipak, nije to bio težak zadatak za golmana naše reprezentacije. 

Srbija je zauzela defanzivniji pristup, pa je pretila iz kontri kojih je bilo jako malo. Danci su imali posed i više kornera, ali se odbrana Srbije dobro držala u skoku. 

 

 

U 21. minutu, Ivan Ilić je izgubio loptu i to u opasnoj zoni. Ona je stigla do Kristijana Eriksena koji je šutirao sa distance, ali Rajković brani.

Francuski sudija Leteksije, poništio je gol Dancima u 23. minut. Centrirao je Eriksen sa desne strane, posle čega je lopta završila iza leđa našeg golmana.

 

 

Srećom po "orlove" lopta je pre toga napustila granice terena, a i Vind je napravio faul nad Rajkovićem. 

Do kraja prvog dela igre više nije bilo šansi, a Srbija je ovaj deo završila sa samo jednim šutem u okvir gola, dok su Danci imali pet, uz isto toliko kornera. I posed lopte je bio na strani Danaca, 60 odsto, dok je Srbija imala 40.

Nije imao šta da čeka Stojković, pa je tako na teren odmah poslao Tadića i Jovića, umesto Samardžića i Gudelja. Morao je da pojača ofanzivu selektor "orlova", pa ne čudi što je odmah i izvršio izmene.

Zatresle su se tribine stadiona u Minhenu u 53. minutu. Skočili su srpski navijači, posle gola Jovića, na pas Tadića, ali je vrlo brzo stigao hladan tuš iz VAR sobe. Gol je poništen zbog ofsajda. 

Videlo se da Srbija želi da igra. Borili su se "orlovi" za svaku loptu, a ulazak Tadića i Jovića pokazao se kao dobar potez selektora. 

MN Press

Aleksandar Mitrović, nije imao sreće

 

U 64. minutu, Eriksen je izveo korner, najbolji u skoku bio je Vestergor, ipak, Raković je bio oprezan.
Srbija je u poslednjih 20 minuta krenula na sve ili ništa. Stojković je u igru uveo i trećeg napadača, pa je tako pored Mitrovića i Jovića, Srbija u napadu imala i Vlahovića.  

Očekivali su naši reprezentativci penal u 80. minutu, kada je Andersen udario bez lopte Mitrovića, međutim nije sudija iz Francuske ništa svirao. 

U 81. minutu, Vlahović je uspeo da se prikrade iza leđa Dancima, dodao je loptu do Mitrovića, ipak, lopta je otišla pored stative. 

Mnogo konkretnije igrala je Srbija u poslednjih desetak minute, međutim nisu to bile šanse one koje se mogu svrstati u sto odsto. 

Oboren je Mitrović u 83. minutu. Povukao ga je Mele, tražio je opet penal srpski tim, ipak, napadač naše reprezentacije od svega je dobio samo žuti karton.

 

 

Šmajhel je odlično reagovao u prvom minutu nadoknade, kada je odbranio šut Sergeja Milinkovića - Savića. I bilo je to sve od Srbije. Nisu "odlovi" izgubili, ali su svakako razočarali što se nisu plasirali u osminu finala Evropskog prvenstva.

Doviđenja do nekog narednog velikog takmičenja. 

 
Danska - Srbije 0:0

 
Stadion: Alijanc Arena

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

DANSKA (4-3-3): Šmajhel, Andersen, Kristensen, Vestergor, Bah /76.Kristijansen/, Hejbjerg, Hjulmand /76.Dilejni/, Mele, Eriksen /88. Poulsen/, Hojlund /59.Dolberg/, Vind /46 Olsen/.

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković, Veljković, Milenković, Pavlović, Mijailović /73.Mladenović/, Gudelj /46.Jović/, Ilić /67.Vlahović/, Živković, Lukić /87.Milinković-Savić/, Samardžić /46.Tadić/, Mitrović.

 

EURO 2024

Grupa C

Danska - Srbija  0:0
Engleska - Slovenija 0:0
 
 
Standings provided by Sofascore