Srbija na EURO 2024

Grupa C na TV Arena sport: "Orlovi", pustite teoriju i pobedite Dansku, da još gledamo Srbiju na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 08:00
fudbaleri Srbije moraju da savladaju Dansku na prvenstvu Evrope MN Press
fudbaleri Srbije moraju da savladaju Dansku na prvenstvu Evrope

Ko previše kombinuje i(li) čeka da mu drugi završe njegov posao taj često ostane kratkih rukava, a kako fudbal nije ništa drugo nego život u malom, tako bi najjačoj reprezentaciji Srbije bilo najbolje da večeras "iskida" i, ako može, pobedi Dansku, u meču zadnjeg kola C grupe Evropskog prvenstva (21.00, TV Arena 1 Premium), jer samo tako ne mora da čeka tuđe rezultate.

S jednim ili dva špica, s ovakvim ili onakvim sastavom veznog reda i zadnje linije, golom startera ili pogocima rezervista, akcijašenjem ili iz prekida, po zemlji ili iz vazduha, u 5. ili 95. minutu... kako god, samo da jednom bodu protiv Slovenije doda još tri i, bez obzira na poraz od Engleske, sa dna tabele se vine u "gornji dom" i Top 16.

 

 

 

Ne mareći kako će Slovenija (2 boda) proći protiv Engleske (4), odnosno šta će uraditi svi oni timovi što imaju manju ili veću šansu da se kao deo kvarteta četiri najuspešnije trećeplasirane selekciju kroz iglene uši provuku do elimacionog dela takmičenja u Nemačkoj. Sve ostalo je teorija.

"Utakmice protiv Engleske i Slovenije su nam bile važne, ali se naredna ispostavila kao ključna. Poraženi smo tri puta od njih, ali ćemo učiniti sve da promenimo negativnu tradiciju", dve su ključne rečenice zaključnog medijskog nastupa šefa stručnog štaba našeg tima Dragana Stojkovića utakmice minhenske istine. 

 

 

I Dancima bi bilo pametnije da ne riskiranju certanjem remija, mada je selektor Kasper Hjulmand pre neki dan prizao da ne bi imao ništa protiv ni da njegov tim ne savlada Piksijevu ekipu, ako će tako da ostane u konkurenciji za titulu.

"Želimo da na kraju utakmice pevamo i slavimo, to je ono što želimo. Znamo da će nam nerešen rezultat biti dovoljan za dalje, ali mi ćemo igrati meč sa željom da dobijemo", poručio je ideolog igre našeg protivnika, čiji su izabranici prvo podelili "plen" sa drugom eks SFRJ republikom, a onda i sa "Gordim albionom".

 

 

 

UEFA EURO 2024

Grupa C,Grupa 3. kolo

Danska - Srbija 21.00 (A1P)

Engleska - Slovenija 21.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore