Srbija na EURO 2024

Stojković o potencijalnim promenama za Dance: Samardžić je spreman da poleti! Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 17:47
Dragan Stojković govorio je o mogućim izmenama u sastavu za meč sa Danskom MN Press
Dragan Stojković govorio je o mogućim izmenama u sastavu za meč sa Danskom

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak igra sudbonosni meč sa Danskom, koji će odlučiti da li "orlovi" ostaju na EURO 2024 u Nemačkoj, ili treći put zaredom napuštaju neko veliko takmičenje posle grupne faze. 

Mnogo je dilema u vezi promena koje bi mogle da se dogode u našem nacinalnom timu. U prvom susretu sa Engleskom se u startnoj postavi nije našao Dušan Tadić, dok je sledeći duel počeo primera radi Ivan Ilić. Posle dobre partije po ulasku na pomenutom meču sa Slovenijom, javnost je veoma "zagrejana" za Lazara Samardžića, tako da je novinare zanimalo da li će fudbaler Udinezea biti u formaciji od prvog minuta. 

Dragan Stojković je uoči velike utakmice progovorio malo o našem fudbaleru, ističući da je u potpunosti spreman za svaki izazov. 

"Raspoloženi smo, što da ne? Sutra je velika utakmica i praznik fudbala, Šta sam pitao Samardžića? Da li je spreman da igra, kroz šalu. Rekao je da nije... (osmeh). Kako nije, spreman je da poleti", komentar je Piksija. 

MN Press

Lazar Samardžić na prijateljskom meču Srbije i Austrije

Potom se dortakao opcije da Srbija prvi put na Evropskom prvenstvu započne sa jednim napadačem. Podsećanja radi, do sada su uvek startovali Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović. 

"Generalno gledano, razmišljamo o svim segmentima kada je naša formacija u pitanju. Videćete sutra, to su opcija jedan ili dva. Izaćićemo u svakom slučaju najpametnije za nas u ovom trenutku.", kaže Stojković i dodaje:

"Biće promena, ali šta znači da li će biti jedna, dve ili tri. Utakmica se igra 90 minuta, a ne 45. Treba zato biti pametan pri izboru starten postave, ali i igrača na klupi jer je klupa u današnjem fudbalu važnija nego oni koji istrče kao starteri. Biće promena. Plan igre postoji, ali zavisi od situacije kako ćemo dalje reagovati".  

Utakmica sa Danskom se igra od 21.00 čas, a meč zajedno sa drugim duelima možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.