Srbija na EURO 2024

Rajković iskren posle "izleta" pred golom Slovenije: Da sam pogodio, odmah bih se vratio u Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2024 14:23
Predrag Rajković, golman reprezentacije Srbije Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
Predrag Rajković, golman reprezentacije Srbije

Predrag Rajković, dobio je šansu kod selektora Dragana Stojkovića na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu i u potpunosti je opravdao poverenje. 

Odlično je branio golman Majorke u prethodna dva meča, a isto se od njega odčekuje i protiv Danaca. 

U finišu utakmice sa Slovenijom, Rajković se nije mirio sa porazom pa je samoinicijativno otišao u šesnaesterac rivala.

Upravo se to ispostavilo kao odličan potez, a mogao je golman Srbije i da zatrese mrežu rivala. 

"Nismo imali sreće protiv Slovenije, pogađali smo prečku i stativu, bio je poslednji korner na utakmici. Osetio sam potrebu da odem na korner i pomognem ekipi, to je faktor koji može da zbuni igrače, srećan sam što smo postigli gol i uzeli bod. Značiće nam puno taj bod. Jako sam srećan zbog Luke, da dođemo do tog boda, zasluženog. Da sam postigao gol ne bi se vraćao, odmah bi otišao za Beograd", rekao je Predrag Rajković, golman Srbije.

 

 

Da li je Srbija protiv Engleza mogla i bolje, ispostavilo se da izabranici Gereta Sautgejta i nisu "bauk"?

"Generalno utakmice su bile dobre, osim što smo mi slabije ušli u iste. Posebno protiv Engleza, koje smo saterali na svoju polovinu, ali nismo pobedili. Protiv Slovenaca smo znali da su dobri u tranziciji, tako smo i primili gol, mi smo pokažali naš karakter i na kraju smo postigli gol u 95 minutu".

Sada je sve u vašim rukama, kakav meč očekujete protiv Danske?

"Računica je prosta, naravno ima tu nekih drugih rezultata, ako želimo da prođemo moramo da pobedimo. Moramo da krenemo agresivno i da prvi postignemo gol, onda možemo bolje da kontrlišemo utakmicu. Trebamo da budemo skoncetrisani da postignemo prvi gol ili da postignemo gol više od Danaca"

 

 

Da li vam iskustvo sa Svetskog prvenstva u mlađim kategorijama znači pred ovu važnu utakmicu sa Danskom?

"To su najznčajnija dva trofeja u mojoj karijeri. Svetsko prvenstvo je značanije u mojoj karijeru, tad nas je kao i sada krasio pobednički mentalitet. Ali stalno kad igrate za Srbiju, želite da date sve do sebe, kada si sa terena izašao na kolenima onda znaš da si dao sve od sebe. Tako i protiv Danaca moramo da damo sve od sebe za naš narod".

Postoji i jedna anegdota iz Lisabona, šta vam je selektor Stojković, rekao na tom sastanku?

"Selektor je, tada rekao dajte Rajku loptu, on će da predribla jednog, drugog, a mene će da pošalje u bolnicu. To je bilo u prostoriiji gde smo držali sastanak, ali to se tako namestilo, protiv Azerbejdažana sam izgubio loptu, ali protiv Slovenije sam bio uspešan", uz osmej je objasnio Rajković.