Srbija na EURO 2024

Paradoks EURO pred rasplet: Nekome možda dovoljno dva boda za nokaut fazu, nekome ni četiri Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2024 09:11
Luka Jović je ostavio Srbiji nadu u prolaz dalje Daniel Karmann/dpa via AP
Luka Jović je ostavio Srbiji nadu u prolaz dalje

Posle prva dva kola UEFA EURO imamo tri sigurna učesnika osmine finala (Nemačka, Španija, Portugalija), zatim četiri selekcije koje su praktično blizu plasmana (Švajcarska, Engleska, Francuska, Holandija), ali imao i veliki paradoks koji može da se dogodi u naredna četiri dana.

Naime, može lako da se dogodi da recimo Srbija prođe u nokaut fazu kao trećeplasirana selekcija sa samo dva boda, a da Ukrajina bude eliminisana sa osvojena četiri boda! PRvi put na UEFA EURO imamo situaciju da u jednoj grupi (E) sve četiri selekcije imaju po tri boda. Ako bi u sredu oba meča (Slovačka - Rumunija i Ukrajina - Belgija) završila nerešenim rezultatom, ispala bi kao poslednja Ukrajina.

 

 

Srbija ima jedan garantovani put ka osmini finala UEFA EURO a to je pobeda nad Danskom. Sa četiri boda i "pozitivnom" gol razlikom (nula ili više), "orlovi" sigurno idu u nokaut fazu i to verovatno kao drugoplasirana selekcija, a za to bi bila potrebna pobeda Engleske nad Slovenijom. 

Remi Srbije sa Danskom i pobeda "Gordog Albiona" nad Slovenijom od dva gola razlike donose "orlovima" treće mesto u grupi sa dva boda, a za prolaz dalje zavisili bi od ishoda u grupama "A", "B" i "F".

Teoriju o samo jednom bodu Srbije i plasmanu dalje je toliko neverovatan da je ne treba ni iznositi...