Srbija na EURO 2024

Srbija bi i sa remijem mogla u osminu finala: Sudbina "orlova" bi bila u tuđim rukama Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 17:26
Fudbaleri Srbije MN Press
Fudbaleri Srbije

U prvom momentu, posle nerešene utakmice sa Slovenijom (1:1), izgledalo je da "orlovi" do osmine finala mogu samo ako pobede Dansku u poslednjem kolu Grupe C Evropskog prvenstva (utorak, 21h TV Arena 1 Premium). Trijumf protiv Skandinavaca bi Srbiji sigurno doneo plasman u narednu rundu i to najverovatnije sa pozicije dva, čime bi izabranici selektora Dragana Stojkovića išli na domaćina Nemačku ili Švajcarsku, ukoliko "sajdžije" budu bolje od "elfa" u poslednjem kolu Grupe A.

Ali, s obzirom na to kako su se odvijali rezultati u drugim grupama, Srbija bi i sa bodom mogla do osmine finala. U tom slučaju morali bi da joj se poklope i neki drugi rezultati. Osnovni uslov je da Slovenija izgubi od Engleske sa dva i više golova razlike. Može i sa jednim, ali bi tada naš "iks" trebalo da bude "bogatiji" golovima, kako bismo kao efikasnija selekcija stigli do trećeg mesta u grupi.

U slučaju da Škotska i Mađarska u poslednjem kolu odigraju nerešeno, Ostrvljani bi bili treći sa dva boda, ali sa gol-razlikom "-4".

Ako se u Grupi B dogodi očekivan rasplet i Španija pobedi Albaniju, a Italija bude bolja od Hrvatske, sigurno je da iz ove grupe trećeplasirani tim ne bi nastavio takmičenje, jer bi naše južne i zapadne komšije takmičenje završile sa po jednim osvojenim bodom.

Grupa D nam nije zanimljiva, jer Holandija i Francuska imaju po četiri boda, dok je Austrija treća sa tri, a to se isto odnosi i na Grupu E, gde po tri boda imaju Rumunija, Ukrajina i Slovačka, dok je Belgija trenutno bez bodova.

I na kraju Grupa F, vrlo bitna, jer ako u poslednjem kolu Turska pobedi Češku, a Portugal bude bolji od Gruzije, turnir će biti završen za dve poražene reprezentacije, čak i ako odigraju nerešeno neće biti bolji od "orlova" sa "iksom" protiv Danske. Doduše, Česi će imati istu gol-razliku, pa će se opet gledati broj datih golova.