Srbija na EURO 2024

Moramo da pobedimo Dansku: Lazar Samardžić motivisan pred ključni meč Srbije na EURO Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2024 16:02
Lazar Samardžić na prijateljskom meču Srbija - Austrija MN Press
Lazar Samardžić na prijateljskom meču Srbija - Austrija

Ulazak Lazara Samardžića u igru protiv Slovenije pokrenulo je reprezentativce Srbije sa dna i sve je kasnije rezultiralo golom Luke Jovića kojim je osvojen bod i na taj način je sačuvana nada za plasman u eliminacioni deo Evropskog prvenstva.

Prvotimac Udineza istakao je, u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije, koliko je važno da on i njegovi saigrači savladaju Dansku u narednom kolu i da svi jedva čekaju da taj meč počne.

"Srećni smo zbog osvojenog boda i prvog datog gola na turniru, ali sada nam je potrebna pobeda. Utakmica sa Dancima nam je sve. U njoj moramo da pružimo 150 odsto svojih mogućnosti i koncentrisani smo na to", počeo je razgovor Samardžić.

Momak rođen u Nemačkoj pričao je još jednom o tome kako je odlučio da promeni dres i nakon igraja za mlađe selekcije "pancera" zaigra za "orlove".

"Nije to bila teška odluka je rje proistekla iz srca. Volim da igram za svoju zemlju. Uostalom, ja sam Samardžić, to je srpsko prezime. Dobio sam prilku da igram za svoju zemlju i delim svlačionicu sa igračuam koje sam do skoro gledao smao na televiziji. Svi oni su sjajni prema meni i to me čini srećnim", rekao je Samardžić i dodao:

"Ne znam ko vam je rekao da predstavljam kombinaciju srpske kreativnosti i nemačke discipline, ali je to istina. Stvarno sam disciplinovan. baš kao Nemci. Volim osećaj odgovornosti, ali želim i da pokažem veštine, naročito u situacijama 'jedan na jedan', što dolazi od mojih srpskih korena. Ima verovatno i do činjenice da sam kao dete igrao ulični fudbal, to je moj stil, svi koji su me gledali su se zabaljvali."