Srbija na EURO 2024

Kalkulacije za Srbiju: Samo pobeda nad Danskom donosi osminu finala Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 20:02
Fudbaleri Srbije znaju da ih samo pobeda nad Danskom vodi u osminu finala MN Press
Fudbaleri Srbije znaju da ih samo pobeda nad Danskom vodi u osminu finala

Remi Engleske i Danske nije dobro došao"orlovima" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, jer im u poslednjem kolu igra samo trijumf za prolaz u osminu finala.

Uzdali su se u taboru Srbije u Englesku da će opravdati ulogu favorita i pobedom nad Danskom cementirati prvo mesto i ostaviti više prostora "orlovima" za kalkulacije u poslednjem kolu. Ipak, remi 1:1 otvorio je mesta kalkulacijama svima sem Srbiji jer našima za prolaz u osminu finala igra samo pobeda.

Da li će pobeda doneti drugu ili treću poziciju odgovor će dati Englezi koji igraju protiv Slovenije u poslednjem kolu. Neće moći iz fudbaleri "Gordog Albiona" mnogo da kalkulišu jer im samo pobeda osigurava prvo mesto, bez obzira na duel Srbije i Danske.

Tanjug / AP Photo/Thanassis Stavrakis

Fudbaleri Engleske i Danske u duelu

Ako izabraici Dragana Stojkovića pobede, onda Englezima i remi donosi mesto broj jedan, ali ako Danska ubedljivo trijumfuje nad "orlovima" remi sa Slovenijom doneće im samo drugo mesto.

Srbiji bod neće mnogo značiti jer će on teoretski biti dovoljan i za treće mesto ako Slovenija ubedljivo bude poražena od Engleske, ali će biti više nego izvesno nedovoljan da se bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije koje idu u osminu finala.

Standings provided by Sofascore