Srbija na EURO 2024

Šporar i Čerin optimisti: Pobedićemo Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 11:08
Andraž Šporar imao je dve prilike protiv Danske Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Andraž Šporar imao je dve prilike protiv Danske

Dva lica pokazali su Slovenci u meču sa Danskom. Nevidljivi u prvom, goropadni u nastavku, Slovenci su osvojili vredan bod i pred sutrašnji duel sa Srbijom nadaju se trijumfu i izvesnom prolasku u osminu finala.

Andraž Šporar i Adam Gnezda Čerin saigrači su Filipa Mladenovića, kao i Filipa Đuričića u Panatiniakosu i na pres konferenciji iskazali su veliki optimiziam pred sutrašnji duel sa Srbijom (15.00, TV Arena 1 Premium) u drugom kolu Grupe C na UEFA EURO.

"Siguran sam da ćemo pobediti Srbiju ukoliko budemo igrali kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Još u prvom poluvremenu, koje nije bilo dobro za nas, dolazili smo u situacije iz kojih smo mogli da postignemo gol", istakao je napadač Panatinaikosa.

Slovenci su potvrdili da imaju veoma dobru kontru.

"Ekstremno smo opasni u ofanzivnoj tranziciji. Potrebno nam je malo prostora. Moramo da budemo kompaktni i da iz toga tražimo brzu tranziciju. Većina defanzivaca je sporija od nas napadača. Moramo to da iskoristimo kao prednost".

Fizička pripremljenost Slovenaca je na zavidnom niovu.

"Kada čujemo nacionalnu himnu, adrenalin naglo skoči. Tada zaboravite sve i možete da idete preko svojih limita. Najbolja stvar za mene je kada izađem na teren i počne ‘Zdravljica’. Kada 12 hiljada Slovenaca zapeva nacionalnu himnu… Uvek kažemo da su ovo utakmice za koje se živi. To nije opterećenje, nije pritisak. Moramo da uživamo u upijamo energiju navijača, kao u drugom poluvremenu protiv Danske. Siguran sam da će protiv Srbije biti više slovenačkih navijača", nada se Šporar.

Adam Gnezda Čerin ističe da Slovenija neće imati tako veliki pritisak kao protiv Danske.

"Sad kad je led probijen, biće mnogo lakše. Želimo da uživamo, ući ćemo u meč sa Srbijom znatno opušteniji. Biće to balkanski derbi, mentalitet nam je sličan, blizina, tako da će biti atom snage više tokom meča. Pobeda jednog ili drugog bi veoma zabolela rivala, tako da svi želimo da pobedimo. Učinićemo sve za to", izjavio je 24-godišnji vezista Panatinaikosa.

Slovenija se posle 14 godina vratila na veliko takmičenje.

"Trener zaista veruje u ovu generaciju. Imamo veliki potencijal, nadam se da ovo neće biti naše poslednjeg veliko takmičenje, jer smo zaista odlična grupa sa mnogo dobrih ljudi. Razumemo jedni druge i poštujemo se i to je osnova na kojoj smo izgradili uspeh. Mislim da imamo odlične šanse da budemo nova zlatna generacija", veruje Čerin.