Srbija na EURO 2024

Nikola Milneković, iskren pred duel u Minhenu: Protiv Slovenije će biti teže Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 14:31
Nikola Milenković, reprezentativac Srbije MN Press
Nikola Milenković, reprezentativac Srbije

Englezi su arhivirani, vreme je da se razmišlja o reprezentaciji Slovenije. Šta je bilo, bilo je, pred reprezentacijom Srbije je velika prepreka, ali može da postane i mala, ukoliko "orlovi" uđu sa istim pristupom kao u drugom poluvremenu protiv izabranika Gereta Sautgjeta. 

MN Press

Milan Vuković i Nikola Milenković

 

Nikola Milenković, defanzivac Srbije, dobro je odigrao protiv Engleza, ali se nada da će Srbija, biti konkretnija u narednom meču u Minhenu, protiv Slovenaca. 

"Slovenija je jedna veoma dobra reprezentacija sa odličnim pojedincima. Kompaktni su, moje mišljenje je da će utakmica protiv Slovenije biti teža nego protiv Engleske. Englezi su bili favoriti pa nam je bilo lakše, a ovde je sigurno imperativ pobeda, moramo da se spremimo na najbolji mogući način i iskoristimo naše prednosti i njihove mane. Opet, imamo to iskustvo iz Rusije, Katara", rekao je Nikola Milenković.

Da li vas raduje dobra igra odbrane Srbije protiv Engleske?

"Ne bih o individualnim stvarima govorio, treba da se koncentrišemo na to kako smo odigrali timski. Drago mi je što je odbrana bila na visini zadatka uprkos golu Belingema. Kada smo izlazili u presing, mislim da se ekipa sjajno kretala i da se u niski blok sjajno vraćala. Naročito u drugom poluvremenu smo pokazali hrabrost i požrtvovanost pa smo na dostojan način predstavili Srbiju protiv Engleske. Treba se maksimalno fokusirati na utakmicu sa Slovenijom jer je ključna. Sada smo gledali video analizu i za to se spremamo na najbolji mogući način"

Koliko će vam biti teško protiv Šeška, koji igra u odličnoj formi, ipak, nije samo on tu, Slovenci su pokazali da imaju dobre igrače?

"Slovenija ima sjajne igrače poput Šeška, ali ako igramo kao tim sa mnogo požrtvovanja i trčanja, sa mnogo koncentracije daćemo sve od sebe da zaustavimo bilo kog napadača"

MN Press

Nikola Milenković

Da li ste posle utakmice pričali sa Kejnom?

"Nismo pričali posle utakmice, samo smo se pozdravili"

Da li su se Englezi povukli ili ste ih vi naterali na to u drugom poluvremenu?

"Mislim da je bila i naša zasluga, odigrali smo izvandredno drugo poluvreme i što se tiče Slovenije to će biti potpuno drugačije što taktički što u smislu mentalne pripreme. Što se tiče iskustva iz Rusije i Katara moramo da se spremimo najbolje moguće"

Da li je meč sa Engleskom podigao samopouzdanje?

"Mi treba da verujemo u nas uvek i u naš potencijal. S druge strane bili smo ljuti zbog rezultata, a zadovoljni igrom. I na krilima dobre igre protiv Engleske treba da nastavimo i igramo još bolje protiv Slovenije jer će to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prolaz dalje"

Koliko vam znači za dalje to što ste zaustavili jednog od najboljih igrača Evrope, Harija Kejna?

"Sigurno da daje mnogo na samopouzdanju jer je satisfakcija za uložen trud i rad prethodnih godina. EP i dva SP su takmičenja koja dovode najbolje igrače na svetu i za svakog reprezentativca je ovo jedan od najviših ciljeva u karijeri da dođeš među najbolje igrače Evrope i sveta. Privilegija je. Stvarno je posebna atmosfera na ovako velikim takmičenjima i zadovoljstvo je nastupati na takvim takmičenjima"

Atmosfera u timu je odlična


Mnogo se pričalo o tome ko je najspremniji u reprezentaciji. Po vama ko je u boljoj formi Tadić ili Rajković?
"A što se tiče drugog pitanja to morate da pitate njih. Atmosfera je stvarno sjajna i to smo pokazali na utakmici protiv Engleske gde su momci dali sve od sebe i podneli veliku žrtvu i videlo se da se gine za dres i za grb pa mogu da ponovim da je sjajna atmosfera"

 

Imali ste ogromnu podršku u na stadionu, koliko vam to znači, najavljen je i veliki borj naših navijača za četvrtak u Minhenu?

"Sigurno da nam znači mnogo ta podrška navijača jer je igarnje za reprezentaciju nešto što čini Srbiju ponosnom i predstavljamo grb Srbije u najboljem svetlu svuda po svetu. Hvala na izvandrednoj podršci protiv Engleske i hvala svima koji su gledali preko malih ekrana jer smo osetili podršku i energiju". 

Da li vam smeta što se utakmica igra u 15.00 časova?

"Nema razlike velike između igranja u 15 i 21.00 čas. Kada se igra uveče više se spava popodne"

Kakva je razlika u tome da li igra na sredini ili po strani sa tri štopera u formaciji?

"Moderni igrači moraju da budu spremni na više formacija. Postoji razlika, ali svako mora da bude prilagodljiv i da igra u centarli ili levo ili desno. Menjaju se neke stvari i ne mogu da vam kažem gde mi više odgovara"

Pre dve godine smo igrali u Ligi nacija protiv Slovenije, sastavi su slični, šta da očekuje Srbija od ove utakmice?

"Sigurno da smo analizirali tu utakmicu. Odigrali smo tada jedno od naših najboljih poluvremena, a u drugom smo pali. Izvukli smo pouke pa će ovo biti drugačija i teža utakmica. Ovo je turnirsko takmičenje i nema mesta popravnom. Psihološki aspekt će biti veoma bitan pa ćemo videti kako bude kako uđemo na taktičko-tehničkom planu."

Igramo "čoveče ne ljuti se"

Kako provodite vreme u hotelu?
"Provodimo vreme u sobi za igranje igrica. Nas par igra i "čoveče ne ljuti se" gde su stalno neki novi izazovi, a imamo i teretanu gde u slobodno vreme odlazimo da radmo ili se oporavimo. Popunjeno je vreme i zanimljivo nam je". 

Koliko će ključno biti da uđete hrabro?

"Biće veoma bitno, mislim da terba da nametnemo naš stil igre od prvog minuta i sa jasnim ciljem. Da učinimo sve što je do nas da odvedemo utakmicu na našu vodenicu i ono što mi hoćemo i da iskoristimo sve naše vrline i njihove mane"

Da li štoperi mogu da daju gol Slovencima?

"Ima podatak zanimljiv da smo najviša reprezentacija na ovom prvenstvu i taj podatak sigurno treba da koristimo na najbolji mogući način. Vežbamo i radimo na treningu sve sa tog aspekta, ali gol postići nije lako. Treba maksimalno koristiti prednosti i to je upravo to. Prekide, kornere"

Šta mislite o rezultatu utakmice između Danske i Slovenije, da li nam taj remi odgovara?

"Mislim da rezultat te utakmice nama ne menja ništa i moramo da budemo skoncentrisani na nas i verovati u naš potencijal i da budemo ambiciozni i da verujemo u sebe i da damo sve od sebe na jednoj od dve najbitnije utakmice u grupi i da ih odigramo na najbolji mogući način", zaključio je Milenković.